SEAT_aut_cup_racer

Fotó: Eurosport

Az első hivatalos fotók után a salzburgi WTCC hétvége során a világbajnokság mezőnye és a nézők testközelből is megcsodálhatják a SEAT új túraautó prototípusát, a León Cup Racert, amelyet az ausztriai paddockban állítottak ki. Az autót a 2014-es WTCC szabályokat szem előtt tartva tervezték, és a SEAT Sport vezetője nem is titkolja, hogy tervben van az 1.6 turbós változat elkészítése is.
"Terveink szerint a partnereink 2014 elején juthatnak hozzá a León Cup Racer versenyautóhoz. Emellett kilátásban van az 1.6 turbós WTCC változat tervezés és megépítése is. Végtére is szép hagyományaink vannak ebben a bajnokságban, amiket szeretnénk megőrizni" - ismételte meg korábbi szavaid Jaime Puig, a SEAT Sport első embere.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
21 ÓRA
"Nagyon elégedett vagyok, hogy elkészült a León Cup Racer, amely megtestesíti az új generációs WTCC autókat. Már nagyon várom, hogy bemutassák a világbajnokságra szánt változatot is" - tette hozzá Marcello Lotti, a WTCC promótere.
A SEAT hivatalosan még nem jelentette be, hogy marad a világbajnokságon, ám ez a prototípus erős utalás rá. A hírek szerint június táján derülhet ki, hogy mely gyártók csatlakozhatnak a Hondához és a Ladához a 2014-es szezonban.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22