Van néhány olyan túraautó klasszis, aki nagyon hiányzik a WTCC-ből, például Colin Turkington, Fabrizio Giovanardi vagy Rickard Rydell. Utóbbiról legalább néha hallunk valamit, hiszen eddig a Skandináv Túraautó bajnokságban szerepelt, az előbbi kettő viszont idén gyakorlatilag semmilyen komoly versenyen nem állt rajthoz. (Turkington helyzete változik, ő ott lesz a hétvégi sanghaji vb futamon.) Könnyen lehet, hogy jövőre Rydell is erre a sorsra jut.
Korábban már írtunk az STCC és a TTA egyesüléséről, ami azt eredményezi, hogy klasszikus értelemben vett túraautók eltűnnek az északi porondról. És velük együtt távozhat a sportág legismertebb svéd képviselője is.
"Minden valószínűség szerint nem fogok részt venni az STCC 2013-as szezonjában, ahol az elmúlt két évben szerepeltem" - idézi Rydellt a TouringCarTimes.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
A távozás egyik oka, hogy a svéd nem talált gyári csapatot magának, a másik pedig, hogy két szezon után már nem jelent kihívást számára a skandináv közeg. Rydell ráadásul nem rajong a sziluettautókért, amelyek jövőre átveszik a terepet északon.
"Teljesen más dolog egy nemzetközi gyári csapatban versenyezni, mint otthon az STCC-ben, ahol sokkal több az amatőr alakulat. Számomra azok a túraautók vonzóak, amelyek a WTCC-ben mennek, és amikkel eddig az STCC-ben versenyeztünk. Ha ezen a területen találnék valamilyen lehetőséget, arra szívesen igent mondanék. Ám jelenleg recesszióban van az autóipar, és nagyon kevés az olyan gyártó, mint a Honda. Inkább távozók vannak, lásd a Chevrolet-t. Nem látom, hogy olyan rengeteg gyártó szeretne versenyprogramot indítani" - folytatta Rydell, aki ezek szerint borúsabban látja a helyzetet, mint mások, és nem tulajdonít nagy jelentőséget a Citroen, a Lada és a Ford körül keringő híreknek.
Pesszimizmusa ellenére a korábbi brit és skandináv bajnok svéd klasszis sietett leszögezni, szó sincs visszavonulásról.
"Nem vonulok vissza, csak egyszerűen nem érzek motivációt a 2013-as STCC szezonra. Ám ha valami más felmerül, ami tetszik, azt szívesen fontolóra veszem. Nem szeretnék kiszállni az autósportból, de lehet, hogy más formában fogok szerepet vállalni. Majd elválik" - zárta Rydell.
A 45 éves pilóta idén rajthoz állt a WTCC idénynyitóján, Monzában, ahol egy negyedik és egy tizedik helyet szerzett a Chevrolet Motorsport Sweden színeiben. Korábban még arról volt szó, hogy az STCC szezon lezárultával az ázsiai versenyekre is beneveznek, ám úgy tűnik ebből már nem lesz semmi. Rydell Skandináviában a tavalyi gyári Cruze-ok egyikével versenyzett, ám a Chevrolet jövője bizonytalan északon, egyelőre még nem nyilatkoztak arról, hogy részt akarnak-e venni a sziluettautókra alapuló új STCC-ben. Ami biztos: a Nika Racing már árulja az 1.6 turbós Chevyket.
Ebben a helyzetben őszintén reméljük, hogy Rydell kap egy vonzó ajánlatot a WTCC-ből, mert nagyot dobna a mezőny színvonalán.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media, stcc.se
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30