Nehéz döntést kellett meghoznia Rob Huffnak, akik idén a Zengő Motorsport versenyzője lesz a Túraautó Világkupán, ám a brit versenyzővégül úgy határozott, idén minden idegszálával a magyar csapatra összpontosít majd.

Huff idei szezonja sokáig tele volt bizonytalansággal, hiszen a Zengő Motorsport és a Cupra projektje elég későn állt össze. A 2012-es világbajnok ezért – biztos, ami biztos –újra aláírt ahhoz a svéd csapathoz (Lestrup Racing), amellyel tavaly megnyerte az STCC-t.
Közben viszont a világkupás projekt is összeállít, Huffy pedig nehéz helyzetbe került, mivel a skandináv bajnokság és a WTCR naptára két ponton is ütközik (Nordschleife és Hungaroring).
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
Egy ennyire szoros bajnokságban egyetlen forduló kihagyás és lenullázná a bajnoki esélyeket, márpedig Huffnak a nagy serlegre fáj a foga. Így viszont fájdalmas döntést kellett hoznia: visszamondta a szerződést annak a csapatnak, amely végig számított rá, és fenntartotta a helyét.
„Csodálatos évem volt tavaly a Lestrup Racinggel, ami újra fellobbantotta bennem a motorsport iránti szeretetet. Nagy köszönetet szeretnék mondani Fredriknek és az egész csapatnak a tavalyi szezonért, és hogy sikerült megoldást találnunk 2021-re. A legjobbakat kívánom nekik, és remélem, az útjaink még találkoznak egyszer”– mondta Huff.
„Nagyszerű évünk volt Robbal 2020-ban, melynek végén megszereztük az első két bajnoki címünket. Sokat tett hozzá a csapatunkhoz, és szomorúak vagyunk, hogy elválnak az útjaink 2021-ben. Viszont teljesen megértjük, hogy újra világbajnok szeretne lenni a WTCR-ben. Sok szerencsét kívánunk neki, és reméljük, fogunk még együtt dolgozni a jövőben”– tette hozzá Fredrik Lestrup, a Lestrup Racing tulajdonosa.
Ebben a helyzetben jó döntés nemigen volt. A szakítással Huff pont egy olyan csapatot hozott nehéz helyzetbe, amelyet nagyon tisztel, és amellyel kölcsönösen sokat adtak egymásnak. De ha nem húzza meg a válást, a világkupa-győzelemről kellett volna lemondani.
Így viszont a korábbi világbajnoknak idén egyetlen feladata lesz, elhozni az egyéni és a csapatbajnoki címet Zengő Zoliéknak.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
15/06/2021 08:38
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00