Hiába az elmúlt bő két hét során tartott öt tesztnap, lassan halad a Lada Granta évközi fejlesztése, pedig nagy szükség lenne az új alkatrészekre. Ám az újításokat először le kell tesztelni, amihez idő kell, abban pedig nem bővelkedett eddig a WTCC mezőnye.
Ahogy arról korábban Max Maximenko a WTCC Blognak beszámolt, az argentin hétvégére várható egy komolyabb fejlesztési csomag, addig viszont a jelenlegi állapotában kell tovább vinni a Grantákat, és ez nem ígér sok jót a Salzburgringre. Rob Huff, a márka világbajnok versenyzője zűrös hétvégére számít.
"Bár a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb elkészüljenek a fejlesztések, egyelőre Salzburgban is ugyanazzal az autóval indulok, mint Szlovákiában, és attól tartok, ez a pálya lesz a legkeményebb feladat számunkra" - vélekedik Huff.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
A Salzburgring gyakorlatilag hosszú egyenesekből és tempós kanyarokból áll, a Lada pedig egyikben sem erős. A kanyarokban a rövid tengelytáv, a kigyorsításoknak a nagy súly (55 kilóval haladják meg az 1100 kilós minimumot), az egyenesekben pedig az alacsony aerodinamikai hatékonyság rontja a Granta esélyeit.
"Az autó pont a gyors részeken gyenge, úgyhogy nincsenek komoly elvárásaim. Az egyetlen reményünk az eső, amire egyébként van esély, vizes pályán ugyanis képesek lehetünk felvenni a versenyt a Chevrolet-kel és a Hondákkal" - zárta Huff.
Az időjárás előrejelzés egyelőre péntekre, szombatra és vasárnapra is lát esélyt csapadékra, ami Huffék mellett a hondásoknak, köztük Michelisz Norbinak is kedvére lenne. Már látom is lelki szemeim előtt az imakört.
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
Inje
Speciális lesz a csehországi WTCR-hétvége menetrendje
14/09/2021 15:32