RML_chevrolet_14_proto

Fotó: Eurosport

Az új Chevrolet Cruze-okat gyártó RML csapat projekt menedzsere, Ron Hartvelt szerint nem rontja majd a program esélyeit a WTCC-ben, hogy csak meglehetős késéssel tudtak nekiállni az autók építésének.
Az elmúlt négy szezon világbajnok csapata már szeptemberben nyilvánosságra hozta terveit az új fejlesztésű Curze-zal kapcsolatban, ám különböző okokból csak decemberben sikerült pontot tenni az ügy végére.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Hartvelt elismeri, a késések miatt némi nyomás került a csapatra, ám biztos abban, hogy ez nem befolyásolja majd negatívan az autók teljesítményét. Még úgy sem, hogy várhatóan alig marad idő a tesztekre.
"Az kétségtelenül igaz, hogy késve tudtuk elkezdeni a programot, de szerencsére óriási tapasztalatunk van a WTCC-s autók építése terén. Pontosan tudjuk, hogy a másodpercek nagy részét a tervezőasztalnál és nem a pályán lehet megszerezni- mondta Hartvelt az Autosportnak.
"Valóban helyez némi terhet a vállunkra ez az állapot, hiszen hat autóval kell elkészülnünk (a marrakeshi idénynyitóig, ami április hatodikán lesz), és ez nem könnyű feladat. Ám az első számú célunk, hogy a lehető legjobb autót hozzuk össze, és ezért az a legfontosabb, hogy a fejlesztői munka rendben menjen. Semmiképpen sem akarunk kompromisszumokat kötni azért, hogy hamarabb elkészüljön az autó."
Hartvelt annyit még elárult, hogy a munka természetesen nem a decemberi hivatalos bejelentés pillanatában indult el, hanem már korábban is dolgoztak az új Chevy-n. És bár a Citroen már javában a pályákat rója, a projektvezető szerint nem lesz komoly lemaradásuk.
"Nekünk nem volt 18 hónapunk mint a Citroennek, de egy ideje azért már elkezdtük a munkát. Bízunk a képességeinkben, és hisszük, versenyképesek leszünk jövőre" - zárta Hartvelt.
A Marrakeshig elkészülő hat Chevrolet-ből négy már elkelt. Kettőt a ROAL Motorsport vesz bérbe Tom Coronelnek és Tom Chiltonnak, kettő pedig a Campos Racinghez kerül, ahol Hugo Valente és Dusan Borkovic indul majd. A maradék két autóért többek között a Bamboo, a Nika és Pepe Oriola versenyez.
Fotó: RML
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22