Monteiro_Rus_honda_test

Fotó: Eurosport

Tom Coronelt és Mihail Kozlovszkijt leszámítva minden versenyzőnek ismeretlen terület volt az orosz fővárostól 80 kilométerre található Moscow Raceway. A Castrol Honda gyári pilótái is először kóstoltak bele a technikás és gyors részeket ötvöző pályába, a 30 perces teszt után pedig hasonló véleménnyel voltak a vonalvezetésről.
A korábbi világbajnok Gabriele Tarquini sokáig vezetett a teszten, végül azonban Coronel és Yvan Muller is megelőzte, így harmadikként zárt. Tiago Monterio óvatos kezdés után folyamatosan gyorsult, és a hetedik idő lett az övé.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
"Sokkal technikásabb a pálya, mint amilyennek elsőre tűnik. Rengeteg az irányváltás, a hosszú egyenesben pedig ismét lesz jelentősége a szélárnyéknak. Sajnos nem annyira ritmusos, mint ami igazán kedveznek az autónknak, a lassú kanyarokban gyakran küzdöttem alulkormányzottsággal. Ha meleg lesz, a gumikra is nagyon oda kell majd figyelni" - mondta Tarquini a tesztet követően.
Monteiro korábban már kifejtette, hogy szeretne pontokat szerezni a hétvégén, most pedig megosztotta tapasztalatait a pályáról.
"Sokkal gyorsabban körbeérsz, mint ahogy azt a bejárás után gondolnád. Nagyon gyorsan jönnek egymás után a kanyarok, amitől idegesen viselkedik az autó, nehéz elkapni a ritmust. Az én Hondám hol túlkormányzott volt, hol pedig alulkormányzottságba csapott át. Holnap meg kell találnunk a lehető legjobb kompromisszumot" - tette hozzá a portugál.
Szombaton két félórás szabadedzés és az időmérő vár a mezőnyre, a program magyar idő szerint reggel 7:30-kor indul.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48