Rickard Rydell több mint két év kihagyást követően jövőre ismét aktivizálja magát, a 46 éves svéd túraautós klasszis a NIKA Racing színeiben, Honda Racing Team Sweden név alatt egy TC1-es Honda Civic-kel vág neki a WTCC-nek.
A korábbi brit és skandináv túraautó bajnok utoljára 2012-ben futott teljes évet egy bajnokságban, akkor a Chevrolet Motorsport Sweden csapattal (amely szintén Nicklas Karlsson alakulata volt) második lett az STCC-ben. Azóta egyetlen egyszer mutatta meg magát a nemzetközi színtéren, tavaly Sanghajban beült a NIKA 1.6 turbós Chevyébe, ám mindkét futam balszerencsésen alakult számára.
Rydell a komplett 2014-es szezont a felkészülésnek rendelte alá, hiszen fontos év lesz számára a 2015-ös; öt év után futhat ismét teljes szezont a Túraautó Világbajnokságon.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
Mivel bajnokságban nem nevezett idén, az edzőtermi felkészülés mellett igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, amely valamilyen versenyautóval hozható összefüggésbe, legyen szó történelmi vagy modern technikáról.

Rydell_teszt_ferrari_2

Fotó: Eurosport

Rydell_teszt_ferrari

Fotó: Eurosport

Hétfőn Svédországban, Karlskogában egy szépséges Ferrari 250 GT-vel körözött egész nap, azzal a feladattal, hogy javítsa az autó irányíthatóságát, és egy picit nagyobb teljesítményt csalogasson ki belőle.
A rákövetkező napot már egy másik svéd pályán, a Mantorp Parkban töltötte, ahol a JBM Motorsport Audi R8 LMS versenyautóját tesztelte szintén egy teljes napon keresztül. A svéd alakulat nem csak egy gyakorlás erejéig "vette kölcsön" Rydell páratlan tapasztalatát, a WTCC-re készülő pilóta a Svéd GT bajnokság idényzáróján is rajthoz áll velük.

Rydell_teszt_BMW

Fotó: Eurosport

Amíg mi idehaza államalapításunkat ünnepeltük, ő egy harmadik svédországi pályán egy harmadik autóval rótta a köröket. Szerdán már Falkenbergben dolgozott egy endurance versenyzésre épített BMW-vel, ám fél óra után váltóproblémák szakították meg a munkát.
Rydell tehát ezerrel készül a jövő évi visszatérésre, azt viszont egyelőre még nem árulta el, mikor ülhet először a TC1-es Honda Civic volánja mögé.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48