Ahogy közeledünk a szezon végéhez úgy fordul egyre nagyobb figyelem a jövő év kérdéseire. A gyártók világbajnoki címe eldőlt, az egyéniben pedig hatalmas csodának kéne történnie, hogy ne José Maria Lopez nyerjen, így Francois Ribeiro is kezd előre tekinteni.
Az Eurosport Events motorsport igazgatója, aki idén télen vette át a WTCC irányítását az alapító Marcello Lottitól, a német Motorsport-Total magazinnak adott interjút, amiben kifejtette, 2016-ig két újabb gyártó csatlakozhat a Túraautó Világbajnokság mezőnyéhez.
Az ütemezés szép ritmusos lehet, 2013-ben érkezett a Honda és a Lada, 2014-ben a Citroen, jövőre jöhet egy újabb márka, majd 2016-ban ismét bővülni fog a mezőny a promóter tervei és reményei alapján. Ribeiro szerint a két gyártó közül az egyik már a tervezési folyamatok végén jár.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Az említett két gyártó közül az egyik már majdnem végzett a tervezéssel. Innentől kezdve le kell gyártani az autókat, és elkezdeni a tesztelést. A másik márka 2015 tavaszán indítja a tervezési munkát, az ő autójuk pedig 2016-ra készülhet el" - mondta Ribeiro a Motorsport-Totalnak.
A francia sportvezető szerint nem jelent akadályt, hogy a Citroen az eddigieknél többet költ, és a megemelkedett kiadások sem riasztották el az érdeklődő autógyárakat.
"A Citroen megemelte a bajnokság színvonalát, de ez egyáltalán nem tántorítja el a többi gyártót. Sőt, ellenkezőleg, még hitelesebbé és erősebbé vált a sorozatunk. A lehetséges érkezők most már tudják, hogy a Citroent kell legyőzniük, és ehhez komolyabb erőfeszítésre lesz szükség, mint korábban."
Az bajnokság új vezetése szerint a TC1-es szabályok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen komoly érdeklődést keltettek az autóipar szereplőinek körében. A két érkező gyártó is ezt bizonyítja.
"Az autógyárak kerestek meg minket, és nem fordítva. Ez sok mindent elmond arról, mennyire sikeres a TC1-es szabályrendszer, és megmutatja, mennyit nőtt a WTCC rangja" - tette hozzá Eric Néve, a Chevrolet korábbi csapatfőnöke, Ribeiro jelenlegi tanácsadója.
A Sanghajban elhangzottak egybecsengenek a WTCC Blog korábbi értesüléseivel, melyek szerint egy gyártó már 2015 év közben csatlakozhat a WTCC-hez, mintegy tesztidőszakot teljesítve. Információink szerint ez a gyártó biztosan nem az Alfa Romeo és nem is a SEAT.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30