Néhány hete más nemzetközi portálokkal együtt a WTCC Blog is megírta, hogy a legfrissebb tervek szerint Argentínában rajtolhat a 2015-ös WTCC szezon. A tengerentúli kezdés nem lenne újdonság a Túraautó Világbajnokság életében, korábban 2007 és 2011 között öt éven át Brazíliában indult az évad.
Azóta kétszer Monza, idén pedig - az általános elégedetlenség ellenére - Marrakesh adott otthont az év első versenyének, ám most úgy tűnik, jövőre ismét Dél-Amerikában nyithat a WTCC.
Hivatalos döntés ugyan még nincs az ügyben, ám a világbajnokság első embere, Francois Ribeiro az Autosport magazinnak megerősítette, vizsgálják az argentínai rajt lehetőségét, amelyre ismét március közepén kerülhet sor. (Idén az új szabályok bevezetése miatt kivételesen április közepén indult a bajnokság).
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
EGY NAPJA
"Sok szempontból nagyon is hasznos lenne, ha Argentínával kezdődne a naptár. Egyrészt egy hatalmas "robbanással" indulna a szezon, másrészt egy hónappal később már jöhetne is a következő forduló. Idén két hónap telik el Termas és Peking között" - mondta Ribeiro az Autosportnak.
A távoli szezonkezdetnek azonban negatív vetülete is van. Lerövidíti a csapatok felkészülési idejét, hiszen jó egy hónappal korábban útnak kell indítani az autókat Európából, azaz minden megállapodást (szponzorokkal, beszállítókkal, pilótákkal) hamarabb kell véglegesíteni. Ez a helyzet ismét a gyári alakulatoknak segít, akik rendelkeznek tesztautóval, és a szállítás által elcsent egy hónapban is tudnak dolgozni.
"A privát csapatok számára valóban jelenthet némi logisztikai problémát, de ezt meg tudjuk oldani. Éveken keresztül Curitibában rendeztük az idénynyitót, és soha senki nem panaszkodott emiatt."
Fontos szempont lehet még az időjárás is, ami Ribeiro szerint éppen ideális lenne a március közepi időpont esetében.
"A hőmérséklet nem jelentene problémát, hiszen márciusban Argentínában nagyjából olyan az idő, mint szeptemberben Európában" - zárta az Eurosport Events motorsport igazgatója.
A 2015-ös naptár sarokpontjai az idei év végéig születhetnek meg, a végleges változatra viszont valószínűleg még várni kell; az elmúlt évek során nem egyszer fordult elő, hogy az utolsó pillanatban történt változás, sőt, olyanra is volt példa, hogy a szezonkezdet után módosítottak valamit.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48