Egyeseknek bosszúságot, másoknak komoly anyagi kárt hozott a második salzburgi WTCC futam, de akadt olyan is, akinek élete legjobb eredményét. A célegyenesben történt tömegkarambol után összesen 10 TC1-es autó maradt talpon, azaz tudni lehetett, aki célba ér, pontot szerez.
René Münnich, az All-Inkl.com Racing tulajdonosa és egyben pilótája márpedig célba ért, kilencediknek hozta be a Chevrolet Cruze-t, amivel megszerezte élete első pontjait a WTCC-ben.
"Természetesen nagy örömmel tölt el, hogy megvannak az első pontok, bár az igazsághoz tartozik, hogy a balesetet követően nem sok autó maradt a pályán. Arra is nagyon büszke lehetek viszont, hogy én futottam a második leggyorsabb kört. Ebből kiindulva jó úton vagyunk" - értékelt Münnich
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A salzburgi autóölő hétvégének bizonyult, a Campos Racing pilótái már szombaton megtörték a spanyol csapat mindkét Chevy-jét, a második futam rajtjánál pedig két Lada, az egyik Citroen és Tom Chilton Cruze-a is áldozatul esett. Münnich éppen ezért örül, hogy egyáltalán egyben van a technika.
"Két veszélyes és egyes csapatok számára igen költséges futam után mi szerencsére komolyabb károk nélkül hagyhatjuk el a Salzburgringet. Gianni folyamatosan javuló formát mutat, tőle egyre jobb teljesítményre lehet majd számítani a jövőben" - zárta a német csapatfőnök-pilóta.
Az All-Inkl.com Racing tavaly a GT1-es Világbajnokság címvédőjeként érkezett a WTCC-be, és Rob Huffnak köszönhetően már a bemutatkozó évben két futamgyőzelmet szerzett (Hungaroring és Makaó) a SEAT Leónnal. Idén sokáig úgy volt, TC1-es autó hiányában inkább a Ralikrossz Világbajnokságra koncentrálnak, ám a Bamboo visszalépése miatt az utolsó pillanatban szabaddá vált két Chevrolet, amit sikerült megszerezni.
Néhány héttel később pedig Gianni Morbidelli megnyerte a második hungaroringi futamot, és továbbra is a német alakulat az egyetlen, amely versenyben megverte a Citroeneket. Sőt Salzburg óta már az időmérőn is, hiszen a korábbi F1-es pilóta Ausztiában egy körön is elporolta a francia márkát, ám egy Q1-es sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt végül megbüntették.
A német alakulat precíz és kitartó, és ha lenne Morbidelli mellet még egy gyors pilótájuk, talán még Sebastien Loebre is veszélyesek lehetnének.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21