Chevrolet_tc1_grafika

Fotó: Eurosport

Újabb illusztrációt tett közzé a RML Group az épülőben lévő TC1-es Chevrolet Cruze-ról, amelyet privát csapatok versenyeztetnek majd idén a WTCC-ben. A brit alakulat - amely az elmúlt négy év világbajnokát adta - beszámolója szerint minden a tervek szerint halad az új technika építése körül.
Az elmúlt hetek során két különálló csapat párhuzamosan végezte a fejlesztőmunkát. Az egyik az új karosszérián dolgozott, aminél tiszta lapról indítottak, tehát nem az elmúlt évek sikertechnikáját reszelték tovább. Közben egy másik társaság a díjnyertes 1.6 turbós motort farigcsálta a nagyobb teljesítmény elérése érdekében.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
A tervek szerint február elejéig véglegesítik a karosszériát, hiszen el kell kezdeni a kompozit elemek elkészítését, és mindenképpen tartani szeretnék a március közepi végső szállítási határidőt.
"Jól haladunk a projekttel, a gyártó és összeszerelő csapatunk elképesztően elfoglalt, annyira, hogy további embereket vettünk fel, hiszen a következő néhány hét kulcsfontosságú a terv szempontjából" - mondta Ron Hartvelt, az RML Motorsport igazgatója.
"Eddig minden az előírt napirend szerint zajlott, mind a kasztnival, mind pedig a hajtáslánccal; már a tervezés utolsó fázisánál tartunk, és aztán kezdődhet a gyártás valamint az összeszerelés. Mint mindig, az RML-es társaság rendkívül elszántan és keményen dolgozik."
Eddig négy TC1-es Cruze talált gazdára, kettő a ROAL Motorsporthoz kerül, ahol Tom Coronel és Tom Chilton versenyez majd, kettőt pedig a Campos Racing készít fel Dusan Borkovic és Hugo Valente számára.
Korábbi hírek szerint a Bamboo Engineering is benyújtotta igényét két Chevy-re, ám velük kapcsolatban azóta nincsenek konkrétumok. Az RML 5-6 autóval tud elkészülni a marokkói szezonkezdetig.
Fotó: RML Group
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32