Monje_seat

Fotó: Eurosport

Bár hivatalosan eddig ezt senki nem erősítette meg, innen-onnan érkező pletykákból már sejthettük, hogy 2014-ben átalakul a Yokohama kupa. A kategóriát eddig a privát versenyzők számára tartották fenn, majd a gyári csapatok számának csökkenésével az erősebb független elemeket (Tarquini, Monteiro, Norbi, Coronel stb.) is kivették belőle.
Idén azonban más szerepet tölt majd be a WTCC hivatalos gumiszállítója által támogatott pontvadászat, gyakorlatilag átalakul a TC2-es géposztállyá. Minden olyan csapat, amely egy a 2011-től 2013-ig tartó időszakban használt autóval nevez, beleszámít majd a Yokohama kupa értékelésébe.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Ezzel kapcsolatban egyetlen kikötést határozott meg a szervező: csak olyan alakulatok nevezhetnek a kis kategóriába, amelyek nem rendelkeznek gyári támogatással.
Ami ennél sokkal érdekesebb: az Eurosport Events anyagi oldalról is próbál segítséget nyújtani a TC2-es kategória iránt érdeklődőknek; akik egész évre beneveznek a Yokohama kupába, azok 40 ezer eurós rajtpénzt kapnak a WTCC promóterétől. A TC2-es költségvetéseket ismerve ez az összeg nem fogja megváltani a világot, de azt a szintet azért eléri, hogy megérje elgondolkodni a dolgon, és segítséget jelenthet azoknak, akinek csak egy kicsi hiányzik.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05