Ez volt a lusta újságíró tipikusan kedvenc versenye; nem történt semmi, négy-öt mondattal el lehet intézni az egészet, aztán mehet a fusi vagy a kolléganő tovább fűzése. Tényleg nem volt egy akciófilmbe illő esemény az első salzburgi futam, de ha jobban elmerülünk az emlékeinkben, itt még nem nagyon rendeztek izgalmas WTCC versenyt. Kivéve a 2012-es másodikat, de az sem a meccsek miatt maradt meg.
A mostani futamon két pilótát lehet kiemelni, Yvan Mullert és Tom Coronelt. A francia hibátlanul rajtolt, hibátlanul húzott el, és hibátlanul spórolt a végén. Ez egy tipikus mulleres verseny volt, nem lehet belekötni.
Tommy boy pedig egyszerűen csak hozta a formáját, csinálta a műsort. Már a rajtja is kiválóan sikerült, a harmadik helyről indulva megcsípte Sebastien Loeböt, az első sikánban pedig befeszített bicepsszel befordult a kilencszeres ralivilágbajnok mellé. Ott nem volt kegyelem, igaz, nem is fért volna be az autók közé, mert kilincs a kilincsen fordultak.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A kigyorsításnál Loeb lecsúszott a fűre, így José Maria Lopez (aki közepeset rajtolt) is elment mellette. Hogy aztán az egyenesben valósággal lemészárolja a mókamestert. Coronel lemaradt Mullerről, nem kapott szélárnyékot, Lopez viszont a hollandét kihasználva körbeautózta.

Aut_r1_rajt_general

Fotó: Eurosport

A következő pár körben Michelisz Norbi is beszállt a showbizniszbe. A magyar pilóta előtt Gianni Morbidelli beragadt a rajtnál, így egy helyet sikerült fognia. Mehdi Bennani lett volna a következő áldozat, Norbi pedig minden körben lelkesen lebukott a marokkói szélárnyékába, de annyival nem volt gyorsabb, hogy a kilences kanyarban el tudjon menni.
Végül sajnos hibázott, a hátsó egyenesre ráfordító kanyarban elfékezte magát, szélesen kellett fordulnia, Gabriele Tarquini pedig kihasználta a lehetőséget. Norbi innentől kezdve gond nélkül tartotta a kilencedik helyet Morbidellivel szemben, és szépen hazahozta a Hondát.
Miért tett volna mást? A második versenyen az első sorból indulhat, és ha kijön a lépés, akár a dobogóra is felállhat. Ez sokkal többet érne, mint egy kockázatos nyolcadik vagy hetedik hely.
Norbi megcsúszása után egyetlen említésre méltó esemény történt még, Lopez egyszer elfékezte az első sikánt, és visszacsúszott Coronel mögé a harmadik helyre. Innentől kezdve idegőrlő csata kezdődött a holland és az argentin között, a Citroen a szélárnyékban nagyon jött, de nem volt elég gyors ahhoz, hogy beszúrjon a Chevy mellé. Egyszer-kétszer még össze is értek, de sportszerű volt a meccs.
Ezt leszámítva csak ment a vonatozás, 15 kör után pedig Mullert intette le elsőként a kockás. Innen is gratulálunk neki, hiszen ez volt a 40. győzelme a WTCC-ben, amivel magasan ő a bajnokság legeredményesebb pilótája. Tökéletes ötlet volt, hogy ebből az alkalomból elődjétől, a háromszoros világbajnok Andy Priaulx-tól kapta meg a kupát a díjkiosztón.

Priaulx_muller_huff_tarquini

Fotó: Eurosport

Coronel a rázós idénykezdet után végre dobogóra tudott állni a Chevrolet-vel. Megérdemelte, nagyot küzdött érte. Lopez megbűnhődött az egyetlen hibájáért, azt leszámítva viszont jól versenyzett, Loeb viszont egy kicsit olyan volt, mint az autója: szürke.
A hondások óvták a motyót a második futamra, Tom Chilton egy ideig ugyan veszélyes volt Tiago Monteirora, de kevésnek bizonyult a sebességkülönbség. Ez maradjon is így a második versenyre.
A Lada problémáit pedig mindennél érzékletesebben mutatta az a pillanat, amikor a saját magát úrversenyzőnek tartó René Münnich simán körbeautózta a 2012-es világbajnok Rob Huffot.
A Campos ugyan csodát művelt az éjszaka során, és megjavította Hugo Valente autóját, ám a francia néhány kör után már a boxban volt, akárcsak csapattársa, Dusan Borkovic. A legfrissebb hírek szerint Valente autóját kikérték a parc fermé alól, a szerbét viszont neb
Az első futam végeredménye:

R1_aut_14

Fotó: Eurosport

A második verseny 13:45-kör rajtol, ám csak akkor kerül adásba élőben az Eurosporton, ha esik az eső a Roland Garroson. Ha nem, akkor marad az Eurosport Player, illetve este 21:30-tól felvételről.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00