Elnézéskéréssel akartam kezdeni ezt a cikket, de aztán Michelisz Norbi átírta a tervet. Úgy először gratulálok!! Nagyszerű érzés volt látni, hogy a Zengő Motorsport ismét erőből volt versenyben a jó rajthelyekért, és hogy Norbi megszerezte a reálisan elvárható legjobb pozíciót. Egy körön a Citroen továbbra is verhetetlen (még senki nem verte meg őket :D), úgyhogy ez a negyedik hely szinte a pole pozícióval ér fel.
És akkor jöjjön az elnézéskérés. Elnézést, hogy ismét nem tudtuk időben elkezdeni a közvetítést, és emiatt lemaradtatok a Q1-ről. Elhihetitek, nem rajtam múlt, sőt, én legalább annyira ideges voltam, mint ti. Sajnos élő műsort csak a legritkább esetben kevernek le, az Eurosport 1-en pedig kötelező volt Giro ismétlést adni. Szerződések, stb. Azért jó, hogy a fontos részekre már odaértünk.
Az már más kérdés, hogy az adás alatt folyatódott az "ámokfutás", bár remélhetőleg ebből Ti semmit sem érzékeltetek. A Citroenek gyors köre alatt kb. 2 percen belül beszélt egy francia ember a fülemre, mit beszélt, nyökögött, hogy mi lesz majd az adás után. Aztán Norbi gyors köre alatt ugyanez az úriember még jobban nyökögve elkezdett egy Bundesliga interjút fordítani... Miközben majd elpattantak az erek a szememben, annyira koncentráltam Michelisz körére. Veszélyes ez a szakma... :) :)
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Mivel sietős a mai programom, most csak egy rövid elemzést tudok írni. Norbi Q2-es köre fantasztikus volt. Nem láttam végig, majd ő elmondja, hogy lehetett-e volna több is benne, de érzésem szerint sokkal nem. Sajnos a Q3-as körben becsúszott két rontás is (kívülről így tűnt, a fülemben a franciával... :D), és emiatt közel két tizedet rontott a Q2-höz képest.
De ahogy korábban is említettem, ha megfutja a Q2-es idejét, azzal sem sikerült volna megverni Mullert. Úgy is mondhatnánk, hogy kihozta az autóból, amit ki lehetett, és egy sportoló számára ez a legfontosabb. Ahogy adásban is mondtam: a Citroent egyelőre csak megközelíteni lehet, erőből megverni nem.

Morbidelli_svk_teszt

Fotó: Eurosport

Ezek az én meglátásaim, megérzéseim itthonról, aztán majd kiderül, Norbiék hogyan látták belülről.
Le a kalappal Gianni Morbidelli előtt, Chris Hodge-al hatalmas munkát végeztek, és sikerült bejutni a Q3-ba. Pár órája ez még reménytelennek tűnt.
A két gyári Hondánál zűrös volt a Q2. Megállt bennem az ütő, amikor 200 környékén felcsapódott Tarquini gépháztetője, köszönet az Istennek, hogy nem lett belőle nagyobb baj. Monteiro és Huff is lekényszerült miatta a pályáról, és mindkettejük autója megsérült. A portugált egy fordított rajtrácsos pole-al kárpótolta az élet.
Nagyon sajnálom Mehdi Bennanit, aki turbóhiba miatt nem tudott mért kört sem futni a Q1-ben. Valami nagyon nincs rendben a Hondánál ilyen téren, csak nyilvánosan négy turbó pukkant el eddig, és ki tudja, még hány a színfalak mögött.
Minden tovább elemzés később, most mennem kell. Jól esett végre ez a siker!!! :)
A Q1 végeredménye:

SVK_Q1_14

Fotó: Eurosport

A Q2 végeredménye:

SVK_Q2_14

Fotó: Eurosport

A Q3 végeredménye:

SVK_Q3_14

Fotó: Eurosport

Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30