nykjaer_muller_huff_coronel_rus

Fotó: Eurosport

Az időmérő edzést követő hivatalos sajtóinterjúra Moszkvában is a Q2 első három helyezettje és a legjobb privát pilóta volt hivatalos, ez alkalommal tehát Yvan Muller, Tom Coronel, Rob Huff és Michel Nykjaer válaszolt a kérdésekre.
Yvan Muller (pole pozíció)
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
"Amikor megláttam az első esőcseppeket a szélvédőn, tudtam, hogy csak egy körre lesz lehetőségünk. Siettem, de ilyenkor óvatosnak is kell lenni, mert nagyon könnyű hibázni. A kilences kanyarban például rengeteg víz volt a pályán. Nagyon szoros volt az edzés, a BMW és a SEAT is versenyképesnek tűnik itt. Örülök, hogy gördülőrajttal kezdődik az első futam, különben nagyon nehéz lenne Coronelt magam mögött tartani."
Tom Coronel (második helyezett)
"Egy picit csalódott vagyok, hogy nem én lettem az első, de a második helyezés is jó és ígéretes eredmény holnapra nézve. Különösen, ha száraz lesz a pálya, mert nagyon kiegyensúlyozott az autó. Az esőnek viszont nagyon nem örülnék. Az időmérőn nagyon jól sikerült a Q1, ezért magabiztos voltam a Q2 előtt. Amikor megláttam az esőcseppeket nagyon mérges lettem, mert pont a sor legvégén álltam. Mentem, ahogy csak bírtam, de Bennani hibázott az utolsó kanyarban, majd meg is lökött az egyenesben. Ez történt..."
Rob Huff (harmadik helyezett)
"Elégedett vagyok a harmadik hellyel, az autó nagyon jól viselkedik ezen a hétvégén. Az egyensúly rendben van, és minden alkalommal sikerült bekerülnöm a top5-be. De ez egy nagyon trükkös pálya, ahol igen könnyű túlzásba esni. A Q2-ben kiváló szélárnyékot kaptam, és így sikerült egy egészen jó kört összehozni. Remélem holnap esni fog."
Michel Nykjaer (privát első)
"Jobbra számítottam mint ez a nyolcadik hely, a Q2 elég rosszul alakult számomra. Nash és Michelisz is hibázott előttem, de úgy jöttek vissza, mintha egy verseny első körében lettünk volna, nem engedték, hogy előzzek. Szerintem ez nem volt korrekt, és elrontották az időmérőmet. Nem vagyon elégedett, mert ennél sokkal gyorsabb voltam a hétvége során, és most nem lesz könnyű felzárkózni az első versenyen. Remélhetőleg a másodikon összejön valami."
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23