Akárcsak a hungaroringi verseny után, a szlovákiai hétvégét követően is maradtak csapatok a helyszínen, hogy kihasználva a logisztikai könnyebbségeket (a Hungaroring, a Szlovákiaring és a Salzburgring közelségét), néhány napos teszttel próbálják meg utolérni magukat a szezon eleji rohanást követően.
Magyarországon a Honda, a Zengő, a Proteam, a Lada és a ROAL (csak Tom Chilton) maradt másfél napot, Szlovákiában pedig az oroszokhoz az All-Inkl.com Racing és a Campos csatlakozott, információink szerint mindkét chevys csapat két autóval.
Bár a Lada elég sok időt töltött Magny-Coursban a tél során, érdemi tesztmunkát szinte alig tudtak végezni az autó folyamatos problémái miatt, így számukra minden tesztkilométer létfontosságú. Az All-Inkl.com az utolsó pillanatban kapta csak meg a TC1-es Cruze-okat, egy shakedown-t leszámítva így semennyit sem tudtak dolgozni velük, a versenyhétvégéket pedig a szoros időterv miatt lehetetlen tesztelésre használni.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
A Camposnál Hugo Valente és Dusan Borkovic is gyakorolhatott valamennyit az autóval a szezon előtt, ám messze nem annyit, hogy a spanyol csapat jegyzetfüzetében ne lenne még elég hely további információknak az autóról.
A WTCC Blog valamennyi pilótával folyamatos kapcsolatban van, és mihelyst végeznek a pályán, megosztják velünk tapasztalataikat. Dusan és Hugo szerdán és csütörtökön tesztel, Morbidelliék is két napot maradnak, a Lada viszont a pénteki napot is a pályán tölti.
Az időjárás a Felvidéken valamivel jobb, mint Budapesten; ott nem esik az eső, viszont hideg van és fúj a szél.
Hamarosan további beszámolókat olvashattok a szlovákiaringi tesztről.
Addig is még néhány szó az időzítésről. Gyakorlatilag ez a hét az utolsó időpont, amikor a privát csapatok tesztelhetnek, utána ugyanis ismét egy logisztikai rémálommá változik a szezon. Jövő hét végén Salzburgban folytatódik a WTCC, ahonnan azonnal tovább kell indulni, mert két héttel később már Moszkvában van verseny. Újabb 14 nap múlva Spa-ban van jelenése a társaságnak, ahol véget is ér az Európai szezon, az autókat pedig konténerbe teszik.
Onnantól kezdve csak a gyári csapatoknak lesz lehetőségük privát fejlesztő edzéseket tartani, hiszen ők rendelkeznek tesztautóval. Pontosabban a Hondának még építenie kell egyet, Marrakeshben ugyanis a tesztkasznti tört össze Gabriele Tarquini alatt.
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25