2015-ben visszatérhet a WTCC versenynaptárába a portói utcai pálya, ráadásul egy fontos változást terveznek a portugáliai nagyvárosban rendezendő forduló kapcsán: a jövőben már évente ellátogatna oda a mezőny.
2007 óta minden második évben rendeztek verseny Portóban, a páros évadokban pedig más portugáliai helyszínekkel próbálták megoldani a helyettesítést. 2008-ban Estoril, 2010-ben és 2012-ben pedig Portimao adott otthont a kisebbik ibériai ország futamának.
Francois Ribeiro most változtatni szeretne ezen, és az új portói városvezetéssel egy hároméves szerződést szeretne aláíratni, mely szerint 2015 és 2017 között a WTCC minden évben meglátogatná az utcai pályát.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy jövőre ismét visszatérhessünk Portóba, de egyelőre még semmi biztosat nem mondhatok. Folyamatosan tárgyalunk az új polgármesterrel, akit 2013 szeptemberében választottak meg, és aki nagyon pozitívan viszonyul a motorsportokhoz" - mondta Ribeiro a Motorsport-Totalnak."Azt kértük viszont tőle, hogy az eddigi szokástól eltérően ne kétévente, hanem minden szezonban legyen verseny."
Az Eurosport Events motorsport menedzsere szerint már eddig is komoly problémát okozott a WTCC naptár összeállításakor, hogy egy futam csak kétévente került be, hiszen így nehezebb volt egyeztetni a többi helyszínnel.
A Nordschleife után Portó a második olyan pálya, amely az idei naptárból hiányzik, a 2015-ösben viszont helyet kap, azaz jelentős átalakulás várható. Az egyik lehetőség, hogy egyes pályák eltűnnek, a másik pedig, hogy több év "szellőztetés" után jövőre tényleg növelik a WTCC futamok számát.
Michelisz Norbi eddig kétszer mehetett Portóban, 2011-ben egy nyolcadik és egy negyedik helyez szerzett a BMW-vel, tavaly viszont kiesett az első futamon, és a másodikon már rajthoz sem tudott állni.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21