Borzalmas felvételek érkeztek néhány napja az argentínai Termas de Rio Hondóból: eddig ismeretlen okból kigyulladt, majd porig égett a helyi versenypálya, mely korábban a Túraautó Világbajnokságot is vendégül látta. 


A beszámolók szerint a tűz pénteken este 11 óra környékén ütött ki, és bár a helyi tűzoltók mellé távolabbi régiókból is érkezett segítség, az épületegyüttes 80%-a gyakorlatilag megsemmisült. 
Leégtek a boxok, a sajtószoba és a VIP-terület is, ám hála Istenek sérülés vagy haláleset nem történt. A tűz központjától távolabb eső múzeum, valamint a versenyirányítás és az orvosi épület szerencsére nem szenvedett komolyabb károkat. 
Nürburgring
Michelisz az első sorból rajtolhat a második futamon a Nürburgringen
5 ÓRÁJA
A Termas de Rio Hondói versenypálya igazgatója később közleményben megerősítette, teljeskörű biztosítással rendelkeztek tűz esetére, és hamarosan megkezdik a helyreállítást. Néhány napon belül a múzeum is újra kinyit. 
Az argentin pálya idei legfontosabb eseménye a novemberi MotoGP verseny lesz, és Hector Toti Farina kijelentette, mindent megtesznek azért, hogy a tűz ellenére ősz végén vendégül láthassák a Gyorsaságimotoros Világbajnokságot. 
Termas de Rio Hondo Michelisz Norbi számára is emlékezetes helyszín. A Túraautó Világbajnokság öt éven keresztül, 2013 és 2017 között volt rendszeres vendég az argentin pályán, Norbi pedig 2017-ben itt szerezte utolsó előtti WTCC-s futamgyőzelmét. 

Michelisz-termas-unnep.jpg

Fotó: Eurosport

A nehéz szezonkezdet után az év második felében nagyon kellettek volna a jó eredmények, de a Portugáliában elért győzelem után az akkor még hondás pilóta számára hatalmas csalódás volt, hogy az első argentin versenyen egy defekt miatt utolsó lett. 
A fő versenyen aztán Nicky Catsburg mögött megőrizte a második helyet a rajtnál, majd amikor a hollandon volt a sor egy defekt elkönyvelésére, átvette a vezetést, és meg is nyerte a futamot. 
Norbi később Suzukában is győzött (ezzel 2017 lett pályafutása legeredményesebb WTCC-szezonja), ám a katari idényzárón emlékezetes körülmények között (fékhiba az időmérőn) bukta el az esélyt a világbajnoki címre Thed Björkkel szemben.
Nürburgring
Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre a Pau-ban történtek miatt
5 ÓRÁJA
Nürburgring
Michelisz: kicsit hátrébb vagyunk a mezőnyben, mint gondoltam
5 ÓRÁJA