A Hyundai Motorsport Customer Racing bemutatta az elmúlt évek egyik legsikeresebb TCR-modelljének felfrissített változatát; a Hyundai i30 N TCR némi ráncfelvarráson esett át a télen. 


Jelentős változások nem történtek az autón, és olyan fejlesztésről sem beszélhetünk, ami versenyképesebbé teheti a modellt, amivel Michelisz Norbi 2019-ben Túraautó Világkupa-győztes lett. A módosítás célja az volt, hogy a 2017-ben bemutatott i30 N TCR-en is megjelenjenek az utcai változaton történt frissítések. 
A ráncfelvarrás a lökhárítót és a lámpákat érinti. Ha egymás mellé tesszük a két változatot, jól látható, hogy megváltozott a hűtőmaszk alakja, és a fényszórók formája is, ráadásul utóbbiba már LED-es technológia került. 
WTCR Saudi Arabia
Tassi Atikát az élről lökték ki a WTCR történetének utolsó futamán
11 ÓRÁJA

Hyundai-i30-frissitett4.jpg

Fotó: Eurosport

"A Customer Racing osztály számára a kezdetektől fogva fontos volt, hogy erős kapcsolat legyen a motorsportos projektek és az utcai Hyundai modellpaletta között. Miután bemutatták az i30 N frissített változatát, szükségesnek láttuk, hogy ezeket a módosításokat az i30 N TCR-el is kövessük"
- fogalmazott Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezetője. 
A TCR Technikai Szabályzata három éves homologizációs ciklust ír elő; ennyi időn keresztül nem lehet tehát érdemben fejleszteni egy modellt. A szabálykönyv viszont külön kitér a modellfrissítésre, ami nem tartozik ebbe a kategóriába. A gyártók tehát változtathatnak az autó küllemét meghatározó elemeken, amennyiben ez azt a célt szolgálja, hogy a versenyváltozat lekövesse az utcai modellen történt módosításokat. 

Hyundai-i30-frissitett2.jpg

Fotó: Eurosport

Az i30 N TCR a kategória egyik legeredményesebb modellje lett az elmúlt években. 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a WTCR egyéni összetettjét (Gabriele Tarquinivel és Michelisz Norbival), miközben világszerte több mint 180 győzelmet aratott.
Michelisz Norbi és a többi WTCR-pilóta azonban valószínűleg már nem használja majd a ráncfelvarrott modellt, a tervek szerint ugyanis a Hyundai az új fejlesztésű Elantra N TCR-t indítja idén a WTCR-ben. 

Hyundai-i30-frissitett3.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi egy keményen megharcolt dobogóval búcsúzott a WTCR-től
11 ÓRÁJA
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még egyszer utoljára dobogóra állhatott a WTCR-ben, elbúcsúzott a sorozat
12 ÓRÁJA