WTCC_general_1

Fotó: Eurosport

Szűk három hét múlva lezárul a nevezi időszak a WTCC-ben, bő egy hónap múlva pedig már kezdetét is veszi a 2013-as szezon. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy táblázatban foglaljuk össze, hogyan fest jelen pillanatban a világbajnokság mezőnye. Az első táblázatba azokat a csapatokat és autókat írtuk, amelyekről már hivatalos bejelentés is történt. Ez alól egyedüli kivétel a Wiechers Sport második BMW-je, az ugyanis még csak a nagyon valószínű kategóriába tartozik. Szóval akkor jöjjenek azok, akik biztosan ott lesznek 2013-ban:
Bamboo EngineeringChevrolet Cruze 1.6TJames Nash
Bamboo EngineeringChevrolet Cruze 1.6T???
Honda Racing JASHonda Civic S2000Tiago Monteiro
Honda Racing JASHonda Civic S2000Gabriele Tarquini
Zengő MotorsportHonda Civic S2000Michelisz Norbert
All-Inkl.com MünnichSEAT León 1.6TMarkus Winkelhock
All-Inkl.com MünnichSEAT León 1.6TMarc Basseng
All-Inkl.com MünnichSEAT León 1.6TRené Münnich
Special Tuning RacingSEAT León 1.6TTom Boardman???
Special Tuning RacingSEAT León 1.6T???
Lada SportLada Granta WTCCJames Thompson
Lada SportLada Granta WTCCAlexej Dudukalo
ROAL MotorsportBMW 320 TCTom Coronel???
ROAL MotorsportBMW 320 TCAlberto Cerqui???
Proteam RacingBMW 320 TCMehdi Bennani
Wiechers SportBMW 320 TC???
Wiechers SportBMW 320 TC???
Team EngstlerBMW 320 TCFranz Engstler
Team EngstlerBMW 320 TCCharles Kaki Ng
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
4 ÓRÁJA
19 fix autó ennyi idővel a bajnokság rajtja előtt nem is annyira rossz szám. Emellett persze létezik egy másik lista is, azokról a csapatokról és autókról, amelyek ilyen-olyan formában szóba kerültek a holtszezon során. Íme:
RMLChevrolet Cruze 1.6TYvan Muller???
RMLChevrolet Cruze 1.6TRob Huff???
SUNRED EngineeringSEAT León 1.6TPepe Oriola???
SUNRED EngineeringSEAT León 1.6TFernando Monje???
Proteam RacingBMW 320 TC???
???Ford Focus S2000???
???Ford Focus S2000???
SEAT SwissSEAT León 1.6TFredy Barth
Haladjunk csak szép sorban. Az RML-től a napokban várunk hivatalos bejelentést, és ugyanez igazi Yvan Mullerre. A legfrissebb pletykák szerint a háromszoros világbajnok helye biztosnak tűnik, Rob Huff viszont áldozatul eshet, könnyen lehet, hogy egy fizetős pilóta kapja meg a címvédő ülését. Az emlegetett két Cruze mellett további kettő áll Ray Mallockék garázsában, Alain Menué, illetve a tesztautó, amellyel tavaly Colin Turkington indult Sanghajban.
A SUNRED Engineering nagyon csöndben van, gyakorlatilag Joan Orus csapata az egyetlen, amely még semmilyen hírt nem adott magáról a makaói idényzáró óta. Ennek ellenére valószínűsíthető, hogy megtartják a spanyol csikócsapatot, azaz marad az Oriola-Monje páros. Mivel a Lehmannal közösen gyártott 1.6 turbós motort idén már nem használhatják, kicsi az esély arra, hogy kettőnél több autót indítsanak. Tavaly összesen hét új motoros León készült el, de az sem kizárt, hogy Tiago Monteiro kocsiját is felfrissítik.

Weber_Hun_bmw

Fotó: Eurosport

Bár a Proteam második BMW-jét (amivel a szezon elején Isaac Tutumlu ment) Sonomában Felice Tedeschi rommá törte, az olasz csapat mégis két 320TC-vel tervez 2013-ban. Hallottunk olyan híreket, hogy megjavítják a saját autójukat, ám ha ez túl sokba kerülne, vásárolhatnak is. Jelen pillanatban két 1.6 turbós BMW is szabad a piacon, Michelisz Norbié és Wéber Gabié. Az egyik valószínűleg a Wiechershez kerülhet, és ha a másikat nem veszi meg a Proteam, akkor még mindig elérhető lesz egy BMW.
A Ford Focusok mellet túl sok a kérdőjel. A csapat, a Team Aon, hivatalosan bezárt, ám a TouringCarTimes értesülései szerint mégsem kizárt, hogy valamilyen formában mégis a WTCC-ben maradjanak az autók. Ha mégsem, akkor Ázsia tárt karokkal várja őket is. Az Arena három Focust épített, ebből kettőt versenyeztetett is 2012-ben.
Fredy Barth tavaly az év utolsó két fordulóján állt rajthoz a svájci SEAT importőr és néhány saját szponzor segítségével. Idén szeretne egész évet teljesíteni a WTCC-ben, ám egyelőre semmi konkrétumot nem árult el.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30