Fulin_ETCC_dobogo

Fotó: Eurosport

A mögöttünk lévő hétvégén véget ért a Túraautó Európa-bajnokság 2013-as idénye, brnoi kettős győzelmével pedig a Krenek Motorsport cseh pilótája, Petr Fulin bebiztosította elsőségét az S2000-es géposztályban.
A BMW 320si-vel versenyző pilóta jól kezdte az évet, Monzában és a Szlovákiaringen is nyert egy futamot, ha pedig éppen nem győzött, akkor második lett. Egy körön sem nagyon volt ellenfele, öt fordulóból négyszer övé lett a pole pozíció.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A salzburgi hétvége mégis izgalmassá tette a bajnokság hajráját, Fulin ugyanis balesetbe keveredett, majd a második futamon rajthoz sem tudott állni, így négy pontra csökkent az előnye.
A szicíliai Pergusában viszont visszatalált korábbi formájához, egy pole,  egy győzelem és egy második hely volt a mérlege. Az idényzárón ugyan "csak" a második rajtkocka volt az övé, ám dupla győzelmével egyértelművé tette, hogy ebben az ETCC mezőnyben ő legjobb az S2000-esek között.
"Ez volt versenyző pályafutásom legjobb napja. A szezon elején ezt a célt tűztük ki magunk elé, és most sikerült elérnünk" - mondta Fulin a brnoi hétvége vasárnapján.
A történet azonban itt nem ér véget, a Krenek Motorsport már idén is szemezett a WTCC-vel, és jövőre tényleg feljebb léphetnek. Még ha nem is a mostani a legjobb pillanat erre.
"A következő hetekben elkezdünk dolgozni a jövőn. Még pontosan nem tudom megmondani, mi vár ránk, de a célom természetesen a WTCC."
"Tudom, hogy nem a legjobb az időzítés egy tanulóévhez, mert épp most változnak a technikai szabályok, de akkor is szem előtt tartjuk ezt a lehetőséget, és szeretnénk elindulni a 2013-as autók számára fenntartott bajnokságban" - zárta Fulin.
A Yokohama kupa (amely jövőre a régi autók bajnoksága lesz) iránt egyelőre mérsékelt az érdeklődés, a cseheken kívül eddig csak Franz Engstler csapata jelezte, hogy két BMW 320TC-vel neveznének 2014-re.
Fotó: ETCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33