Kicsit érdekes érzés leírni a "búcsúzik" kifejezést, hiszen mégiscsak egy 20 éves pilótáról van szó, ám mivel ő maga fogalmazott így, kénytelenek vagyunk ragaszkodni hozzá. Pepe Oriola a Campos Racing színeiben egy TC2-es SEAT Leónnal áll rajthoz az év utolsó hétvégéjén, amit a világbajnokságtól való búcsújának tekint.
A fiatal spanyol versenyző ugyanazt az 1.6 turbós Leónt vezeti majd, amellyel a tavalyi év első felét teljesítette, mielőtt egy Chevrolet Cruze-ra váltott volna.
Oriola az új TC1-es szabályok bevezetése után idén partvonalra került a WTCC-ben. A télen sokáig úgy volt, hogy az impozáns terveket bejelentő Onyx Racinggel indulhat a túraautó vb-n, ám a brit csapat végül nem kapta meg a homologizációs engedélyt a gyártól, így a tervezett Ford Fiestákból nem lett semmi. A spanyol tehetség így jobb híján azzal töltötte a szezont, hogy testvérének, Jordinak segített a SEAT León Európa-kupában, illetve a Campos pilótákkal dolgozott az ETCC-n.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az eredeti tervek szerint az év utolsó három futamára tért volna vissza a WTCC-be, ám ebből végül csak egy lett, mivel Oriola már javában készül 2015-re, és a TC3-as bemutatkozásra. Spanyol ugyanis jövőre Marcello Lotti új sorozatában szeretne helyet kapni.
"Izgatott vagyok, hogy ismét versenyezni fogok. Makaót mindig is egy érdekes pályának tartottam, és a szponzoromnak, a Cali Group Macaunak köszönhetően most ismét szerencsét próbálhatok. Szép lenne egy TC2-es dobogós helyezéssel zárni a WTCC-s pályafutásomat" - fogalmazott Oriola.
A barcelonai versenyző ezt követően kiemelte, sokat tanult a Túraautó Világbajnokságon, ám úgy érzi, most el kell gondolkodnia a jövőn és pályafutása folytatásán.
"Felvettem a kapcsolatot néhány csapattal, amely jövőre a TC3 International Series-ben megy majd, hiszen úgy érzem, a megfizethető költségvetés és a rendkívül vonzó, F1-es hétvégéket is tartalmazó naptár miatt ez a sorozat lesz a túraautózás jövője. Remélem, 2015-ben már ebben a bajnokságban mehetek, bár egyelőre még nem biztos semmi" - zárta a spanyol.
A WTCC Blog úgy tudja, az Oriola-család is szerepet vállal a TC3-as bajnokság szervezésében, így érthető Pepe optimizmusa.
Oriola 72 futamon indult a WTCC-ben, egyszer győzött és további öt alkalommal állt a dobogón. Tavaly jól kezdett a SEAT-tal, ám némi meglepetésre a Chevrolet-ra váltás nem hozta meg a várt előrelépést. Az idei évtől elsősorban anyagi okok miatt maradt távol.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21