A Honda és az Engstler Motorsport pilótája a verseny utáni időszakot a csapatával és a felügyelőknél töltötte, majd a szállodába érve elmesélte nekünk, ő hogyan élte meg az elmúlt néhány órát.
Például azt, hogy milyen körülmények között és hogyan beszélték át az esetet Norbival.
„A verseny leintés után viszonylag hamar találkoztunk. Megkért rá, hogy vegyem le a bukósisakom, mert szeretne beszélni. Engem majd szétvetett a düh, nem azért, mert azt gondoltam, szándékosan szorított bele a falba, hanem mert annyira biztos voltam benne, hogy ezen a futamon legalább dobogóra állhatok” – mondta Atika az Eurosport Hungary-nek.
Aragon
Michelisz Norbiék tudatosan a fordított pole-ra mentek, Tassi Atinak műszaki gondja volt
TEGNAP 20:03
„Beszéltünk egy rövidet, nagyon sajnálta az esetet, és elmondta, hogy ez az a helyzet, amiben a legkevésbé sem szeretett volna lenni. Ha van valaki, akivel nem akart ilyet, akkor az én.”
„Nagyon dühös voltam, így azt mondtam: ’Norbi, ezt nagyon elcseszted!’
„Aztán a végén még hozzátette, hogy borzalmasan érzi magát, és kaphatna-e egy baráti ölelést. Megöleltem, mert tényleg biztos vagyok benne, hogy nem akart szándékosan rosszat nekem. Azt mondta, úgy érezte, nagyjából hasonlóan sikerül a rajtunk, és még befér elém.”
Az incidenst természetesen a felügyelők is vizsgálták, így a két magyar pilóta hosszú időt töltött az ő irodájukban (Michelisz Norbi végül 6 helyes rajtbüntetést kapott).
„Norbit Gabriele Tarquini kísérte el, mint csapatmenedzser, és ők is elmondták a saját verziójukat. De aztán, amikor megmutattuk nekik az én fedélzeti kamerás képeimet, mind a ketten kijelentették, nincs miről beszélni, ez tényleg az ő hibájuk. Norbi ezután újra odajött hozzám, és bocsánatot kért az esetért.”

Magyar dráma Pau-ban – Tassi Ati és Michelisz Norbi az élen ütközött

A két magyar pilóta kapcsolata sokkal összetettebb, mint két honfitársé, akik egy bajnokságban versenyeznek. Norbi Tassi Atika egyik gyerekkori példaképe, de volt versenyzője is a M1RA-nál.
„Már ma is megmondtam Norbinak, hogy ettől ugyanúgy szeretem őt, és emiatt nem lesz feszültség köztünk. Egy szállodában lakunk, egy géppel megyünk haza, és ezután ugyanúgy beszélgetünk majd. Tudom, hogy nem szándékosan csinálta, és hiszek neki, amikor azt mondja, ebben a helyzetben lenne a legkevésbé.”
„Dühös leginkább azért vagyok, mert ma annyira éreztem, hogy bennem van a jó eredmény. Éreztem, hogy jobbat fogok rajtolni, és mikor beszálltam az autóba, meg is mondtam a csapatnak, hogy találkozunk a dobogó tetején. A lámpák kialvásának pillanatában éreztem, hogy jó lesz a start, és vezetni fogok.”
„Mondtam is Norbinak, hogy legjobban azt sajnálom, hogy ha ott simán elfogadja, hogy jobbat rajtoltam, akkor gond nélkül behoztuk volna 1-2-be. És az neki is sokkal jobb lett volna, mint így.”

Tassi Attila Pauban.

Fotó: FIA WTCR

Atika hozzátette, érzi magában, hogy idén tényleg bajnokesélyes lehet, és nincs is más célja, mint az összetett győzelemért menni. Kőkeményen készült a télen, jobb formában van, mint valaha, és kicsattan az önbizalomtól.
„Úgy érzem, az, hogy Norbi ilyen erőszakosan védekezett ellenem, annak is a jele, hogy már mindenki számára ellenfél vagyok. Talán arra is számított kicsit, hogy majd elveszem, de megmondtam neki, lehet az ő, vagy bármelyik másik pilóta, én ilyen helyzetben sosem fogom elvenni, mert nem az a fajta versenyző vagyok. Ha van egy hely, és én oda be tudok menni, akkor bemegyek.”
„Elég egyszer elvenned, és utána mindenki ezt csinálja majd veled.”
„Sajnálom, hogy ez megtörtént, de hosszú még a szezon, és hiszem, hogy vissza tudok jönni innen is. Hogy le tudom győzni az argentinokat, és harcban leszek a bajnoki címért.”
Természetesen Michelisz Norbit is megkerestük, hogy szeretne-e beszélni a történtekről. A korábbi világkupa-győztes pilóta elmondta, megbeszélte a dolgot Atival, és számára ez volt a legfontosabb. Hivatalos Facebook-oldalára pedig ezt a posztot tette ki:

Vedd kézbe az irányítást! Ne mások döntsék el, értesülsz-e a híreinkről vagy sem! Az Eurosport applikációban értesítést kérhetsz a kedvenc sportágaid híreiről, közvetlenül a telefonodra. Ne maradj le semmi fontosról! Oktatóvideónkból (ITT találod) kiderül, hogyan állíthatod be könnyen az értesítéseket.
WTCR
Michelisz Norbi Rally1-es autót vezethet hamarosan
21/06/2022 08:45
Nürburgring
Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre a Pau-ban történtek miatt
27/05/2022 12:59