Pau-Arnos-ban még senki nem versenyzett a Túraautó Világkupa mostani mezőnyéből, és aki járt is ott tesztelni (Jean-Karl Vernay illetve Yvan Muller), az sem nagyon emlékszik már belőle semmire.

A versenyzők így jobb híján fedélzeti kamerás videókat nézegettek, és szimulátoron próbálták begyakorolni a pálya alapjait, hogy annyival is előrébb járjanak, amikor péntek délelőtt elkezdődik az első szabadedzés.
Egy ismeretlen pályával kapcsolatban mindig nehéz konkrétumokat állítani, ám az autója erősségeit ismerve a legtöbb versenyző azért nagyjából be tudja lőni, egy adott helyszín kedvezhet-e neki, vagy sem.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
A Honda Civic Type-R például általában jól viselkedik az elnyújtott kanyarokban, és a gyors irányváltások sem esnek rosszul neki, a Pau melletti versenypályán pedig akad mindkettő.
„Ismét egy új pálya következik, amit eddig csak szimulátoron tudtam gyakorolni. Elméletben jó lehet a mi autónknak, bár arra számítok, hogy néhány ellenfelünk előnyben lesz, mivel már tesztelt itt. Meglátjuk, mit hoz ez a hétvége” – mondta Tassi Atika.
„Ugrás lesz az ismeretlenbe, de tudjuk a gyengéinket és az erősségeinket, és természetesen szimulátoron is gyakoroltunk, hogy minél inkább megértsük a pálya kialakítását. Remélhetőleg fekszik majd nekünk, mivel sok az egymásba folyó kanyar, de továbbra is nehéz lesz az autónk. Ez nem egy kifogás, biztosan meg lesznek az esélyeink, és megpróbáljuk megragadni őket” – tette hozzá Guerrieri.
A Honda Mosthoz képest 10 kilóval könnyebb lesz Franciaországban, és már a cseh pályán is látszott, a Civic Type-R akár maximális súllyal is versenyképes tud lenni.
Esteban Guerrieri lett a második az idei szezonban, aki egy hétvége mindkét futamán dobogóra tudott állni, és ezzel egy csapásra a második helyre ugrott előre a nyolcadikról.
Most
Michelisz Norbi győzelmével zárult a csehországi hétvége - videó
10/10/2021 18:20
Aragon
Guerrieritől azt a keveset is elvették, amit Aragonban összekapart
13/07/2021 16:09