A második franciaországi futam vége fele Michelisz Norbi problémái indították el a lavinát, amiből elég sok kisebb-nagyobb koccanás sült ki.

A Hyundai versenyzője azóta elmondta, hasonló gondja támadt, mint Aragonban, a bal első gumi adta meg magát. Ezúttal nem jött a durrdefekt, viszont az utolsó kör végére már a futófelület nagy része is levált.
A hajrában viszont a külvilág és az ellenfelek ebből csak annyit éreztek, hogy Norbi lelassul, és szabad a rablás. Először Santi Urrutia, majd Yann Ehrlacher lökdöste nagy lelkesedéssel a 2019-es bajnokot, miközben mögöttük Esteban Guerrieri pofozkodott azzal, aki éppen arra járt.
Pau
Michelisz Norbi: nem esett nehezemre elengedni Vernay-t
23/10/2021 08:17
Néhány kör legforgása alatt annyi koccanás történt, mint máskor egy egész hétvége alatt, ám a verseny utáni jelentésekből kiderül, a felügyelők még csak meg sem vizsgálták ezeket. Ennek oka kettős lehet. Az egyik, hogy mégiscsak egy túraautó versenyen volnánk, a másik, hogy valódi, számottevő előnyt senki sem szerzett a lökdösődésből.
A versenyek után mindössze két eset került a felügyelők asztalára. Az egyik természetesen Ehrlacher és Tiago Monteiro ütközése az első futamon a hármas kanyar előtt, ahol oda is veszett a portugál pilóta versenye.
Az elemzés után a testület úgy határozott, nincs szükség büntetésre, mivel – az indoklás szerint - az eset egyrészt nem sokkal a rajt után történt, másrészt egyik pilótát sem lehet egyértelműen felelőssé tenni érte.
Jean-Karl Vernay viszont hozzájártul picit az FIA bankszámlájának gyarapodásához, a második futamot megnyerő francia ugyanis kapott egy 1000 eurós büntetést, miután a levezető körön levette a kesztyűjét az autóban.
Ezzel ugyan semmilyen előnyt nem szerzett, és hatalmas veszélybe sem sorolta magát, ám a tűzálló ruha viselete nem véletlenül kötelező, a szabály szerint egészen addig, amíg a pilóta ki nem szállt az autóból.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
Pau
Michelisz Norbi óriásit meccselt az utolsó körben, pár méterrel a cél előtt előzték meg - videó
17/10/2021 13:30