Michelisz Norbert, a Hyundai versenyzője érte el a legjobb eredményeket a magyar indulók közül a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának franciaországi fordulóján, melynek első futamán hetedik, második versenyén pedig hatodik lett.

A WTCR 2019-es bajnoka a sorozat hivatalos honlapja szerint így 26 ponttal gazdagodott Pauban, az összetettben pedig a kilencedik helyen áll 111 ponttal.
Ami a többi magyar versenyzőt illeti: Tassi Attila (Honda) a vasárnapi első futamot a 12., Boldizs Bence (Cupra) pedig a 16. helyen zárta. A második futamon Tassi 16., Boldizs 19. lett, így a vk-pontversenyben előbbi 70 ponttal a 15., utóbbi pedig kilenccel a 19. pozícióból várja a folytatást.
Anneau du Rhin
Ettől ledobod a szíjat – az év bunyója volt ma a WTCR-ben
34 PERCE

Vervisch a második pole pozícióját is futamgyőzelemre tudta váltani Pau-Arnos-ban - összefoglaló

A franciaországi hétvégén az első futamot a belga Frédéric Vervisch nyerte az Audival, míg a második versenyen a francia Jean-Karl Vernay (Hyundai) győzött.

Vernay otthagyta Mullert a pole-ban, komoly kis dodzsemezés lett a második futam - összefoglaló

Az összetettben két fordulóval a bajnokság vége előtt a címvédő francia Yann Ehrlacher (Lynk&Co) áll az élen 160 ponttal, mögötte Vernay a második 144-gyel, míg az argentin Esteban Guerrieri (Honda) a harmadik 138-cal.
A WTCR 2021-es idénye november első hétvégéjén folytatódik Olaszországban.
Anneau du Rhin
Nagy Dani szerint csapattársa, Rob Huff most világbajnoki formában van
03/08/2022 18:04
Vila Real
Tassi Atika és Michelisz Norbi is többet várt az időmérőtől
03/07/2022 08:14