A Zengő Motorsport hivatalos közleménye a sanghaji hétvége előtt.
Két héttel a szuzukai verseny után Michelisz Norbert ismét pályára lép a Túraautó Világbajnokság soron következő, 11. állomásán, Kínában. A versenyhétvégét a Formula-1-es világbajnoki sorozatból ismert Shanghai International Circuit-en bonyolítják le, ahol az idei legnagyobb létszámú, 28 fős mezőny állhat fel a rajtrácsra.
A Herman Tilke tervei alapján épített pálya teljes hosszúsága 5451 méter és ennek egy rövidített, 4603 méter hosszú változatán rendezik meg a versenyeket. Sanghajban már másodszor, de ezen a versenypályán első alkalommal köröznek majd a világ leggyorsabb túraautó versenyzői, így egyik csapat sem élvezhet előnyt a többivel szemben.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
A pálya vonalvezetése leginkább a Slovakiaringhez hasonlítható, ahol a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert pályafutása első pole pozícióját futotta. Michelisz Norbert BMW-je Shanghajbam 60 kg-mal lesz könnyebb, mint a Chevrolet és 50 kg-mal visz majd kevesebb súlyt, mint a SEAT versenyautói. A BMW azonban hátrányban lehet a többi gyártóval szemben alacsony végsebessége miatt, ugyanis a pályán két hosszú egyenes is található, az egyik az 1,3 km hosszú hátsó egyenes, amely rávezet a 700 méter hosszú célegyenesre.
A világbajnoki pontverseny élén tíz forduló után pontegyenlőséggel, 345-345 ponttal állnak a Chevrolet versenyzői, Yvan Muller és Robert Huff. A bajnoki címre még a harmadik gyári chevysnek, Alain Menunek is megvan az esélye, aki 27 pont hátránnyal követi csapattársait. Michelisz Norbert 152 megszerzett ponttal a tabella hatodik helyén áll, hátránya Tom Coronelhez képest 20 egység. A Yokohama Drivers’ Trophy értékelésben Michelisz előnye 10 pontra csökkent Pepe Oriolával szemben, miután Szuzukában egy pontot gyűjtött a két verseny során.
"A szerencsétlenül alakult szuzukai versenyhétvége után újult erővel vágunk neki a bajnokság hajrájának. A sanghaji pálya vonalvezetése és elnyújtott kanyarjai érdekesnek tűnnek, ráadásul a mezőny nagy része meg nem járt itt, így jó esélyekkel pályázhatunk az első 5 hely valamelyikére a versenyfutamok során. A legfőbb célom a kínai hétvége során az lesz, hogy növeljem előnyömet a privát értékelésben az utolsó forduló előtt" - mondta el Norbi.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30