Oyoung_gokart

Fotó: Eurosport

Darryl O’Young nemrég útnak indította tehetségkutató programját, mégpedig azzal a céllal, hogy felkeltse a legkisebbek érdeklődését az autóversenyzés iránt. Az O'Young's Future Stars elnevezésű kezdeményezés egy kétnapos hongkongi programmal startolt.
Az ingyenes programnak a Sideways Driving Club szolgált helyszínül, ahol Darryl és a Grande Vittoria Motorsport oktatói 14 srácot tanítottak az alapvető vezetési fortélyokra, valamint a biztonságos versenyzésre. A gokart-szimulátoros alapozás jól előkészítette a második napot, amikor mindannyian elmentek a shenzeni Xtreme Kart Track-re, és a gyerekek végre az igazi versenygépeket is kipróbálhatták.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
„Úgy érzem, kötelességem bevezetni a srácokat a gokartozás rejtélyeibe, mert enélkül az én versenyzői karrierem sem indulhatott volna el” – magyarázta a ROAL Motorsport hongkongi pilótája, hogy mi motiválta a program elindításában. „Nagyon jó érzés volt látni, ahogy a kicsik kilőttek a pitből a gépekkel. Arra a 25 évvel ezelőtti napra emlékeztetett, amikor elkezdtem gokartozni. A gyakorlás sikeres volt, és remélem, a kezdeményezés fennmarad a következő években is, az autósport pedig egyre népszerűbbé válik Hong-Kongban és Kínában.”
A negyedik WTCC-szezonját taposó Darryl O’Young jelenleg 18. az egyéni összetettben, eddig 6 pontot szerzett a BMW-jével.
Fotó: WTCC Media
Írta: Zima Szabolcs
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22