Citroen_teszt_abudhabi_3

Fotó: Eurosport

Ez az eredménye annak, amikor egy gyártó valami miatt nem akar rendes tájékoztatást adni arról, mi is történik a színfalak mögött. Az olvasók híreket akarnak, az újságírók pedig ilyen-olyan forrásból megpróbálják összekapirgálni, amit lehet. Az információmorzsák összegyúrása közben aztán történhetnek félreértések.
Pontosan ez zajlott a Citroën abu dhabi tesztje kapcsán is. A közösségi portáloknak köszönhetően a közönség nagyon hamar értesült az eseményről, pontos információk azonban csak egy héttel később érkeztek. Úgyhogy jobb híján most helyesbítünk.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
3 ÓRÁJA
Tehát, a Citroen közel-keleti tesztje nem három, hanem öt napon keresztül tartott. Múlt hét pénteken és szombaton José Maria López kezdett a C-Elysée-val, vasárnap és hétfőn pedig a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb vette át tőle a műszakot. Yvan Mullernek egyedül a keddi nap jutott, amikor ráadásul eleredt az eső.
"Egyetlen órát tudtam száraz pályán menni, valamikor estefelé, úgyhogy nem sikerült teljesítenünk az aznapra kitűzött feladatokat. Inkább az autó beállítására és az egyensúly javítására összepontosítottunk" - mondta a francia az 'fiawtcc.com' oldalnak.

Loeb_qassimi_test

Fotó: Eurosport

Hétfő este egy különleges vendég is érkezett a WTCC-s csapathoz. Khalid Al Qassimit, a francia márka raliversenyzőjét (aki nem mellesleg az Abu Dhabi Racing elnöke) több közösségi portálos fotón is láttuk, ám az eddig nem volt világos, pontosan mi is történt.
Mostanra kiderült, hogy teljes nevén Sheikh Khalid bin Faisal bin Sultan Al Qassimi, aki idén is a WRC-ben indul majd, néhány kört meg is tett a C-Elysée-vel.
A Citroen felkészülési programja hamarosan folytatódik, Loeb például már Argentínában van, ahol először meglátogatja a Dakar ralit (ezzel kapcsolatban gyorsan le is szögezték, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a francia nem indul a 2015-ös versenyen), majd egy helyi bajnokság egyik versenyautójával fog tesztelni a Termas de Rio Hondo versenypályán, csak hogy tanulja az argentin kört.
Carlos Abou Jaoude-nak köszönhetően egy több mint egy perces videó is készült az abu dhabi tesztről:
És itt a bizonyíték, hogy Loeb már Argentínában van. Interjú a Dakar táborban, Saltában.

Loeb_dakar_itw

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Media, Carlos Abou Jaoude, Sebastien Loeb
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30