Középtávon akár öt, Honda Civic versenyeztetését is elképzelhetőnk tartja a WTCC-ben a japán márka. A gyári alakulat mellett a többi autót privát csapatoknak szeretnék kiadni, akikkel már meg is kezdődtek a tárgyalások. A Honda az idei utolsó három futamon egy, jövőre pedig két Civic-kel indul a WTCC-ben, 2014-ben viszont növelni szeretnék az autók számát.
"Egyértelműen ez (privát csapatok bevonása) a célunk, és ennek érdekében már több csapattal is felvettük a kapcsolatot. Az első évben a mennyiség helyett még a minőségre helyezzük a hangsúlyt, ezért alacsonyan fogjuk tartani az eladásokat" - nyilatkozta William De Braekeleer, a Honda Europe Motorsport vezetője.
Ez a megfogalmazás nem zárja ki annak lehetőségét, hogy már 2013-ban is legyen privát Honda a mezőnyben, az említett öt autó viszont csak a rákövetkező szezontól várható. A fejlesztés szempontjából egyébként már a jövő szezontól is indokolt lenne legalább egy privát Civic versenyeztetése.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
"A végső döntés még nem született meg, de jelenleg úgy tűnik, hogy maximum öt autónk lehet, beleértve a gyári csapatot is" - tette hozzá De Braekeleer.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00