Oriola_Hun

Fotó: Eurosport

Együttműködést kötött Spanyolország két kiemelkedően erős versenyistállója, az Adrian Campos vezette Campos Racing és a Joan Orús fémjelezte SUNRED Engineering. A két alakulat idén közösen indul a Túraautó Világbajnokságon és az ETCC-n, előbbiben kettő, utóbbiban egy SEAT Leónnal.
"Boldog vagyok, hogy csapatommal a Campos Racinghez csatlakozhatok, mivel ketten együtt egy olyan erős istállót alkothatunk, amely képes nagyra törő célok megvalósítására. Az én feladatom lesz a túraautó részleg kialakítása a csapaton belül, mivel a WTCC-n és az ETCC-n is rajthoz állunk" - idézi Orúst az 'fiawtcc.com'.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Bár Adrian Campost inkább a formaautók világából ismerjük, a korábbi F1-es pilótának is vannak szép túraautós emlékei, 1994-ben egy Alfa Romeóval megnyerte a Spanyol Szupertúraautó bajnokságot.
"Ez az első fontos lépés egy komoly istálló megalkotása felé, úgyhogy nagyon örülök. Joan Orús kiválóan ért ahhoz, hogy hogyan kell irányítani egy profi túraautó csapatot, ezért hiszem, hogy ez az együttműködés újabb bajnoki címeket hoz majd a Campos Racing számára az elmúlt 15 év formaautós sikerei után" - tette hozzá Campos.
Az új istálló Campos Racing név alatt fut majd, és két 1.6 turbós Leónt indít a WTCC-ben, valamint egy 2.0 literes SEAT-ot az Európa-bajnokságon. A versenyzőket később nevezik meg.

Adrian_Campos_arc

Fotó: Eurosport

Adrian Campos 1997-ben alapította csapatát, amely komoly sikereket ért el formaautós junior bajnokságokban. 1998 és 2000 között három összetett győzelmet szereztek a WSR elődjének számító Nissan Open sorozatban (1998 - Marc Gené, 1999 - Fernando Alonso, 2000 - Antonio Garcia), 2008-ban pedig csapatbajnokok lettek a GP2-ben a Vitalij Petrov - Ben Hanley - Lucas Di Grassi hármassal.
A 2010-es bővítési hullám során Adrian Campos csapata lehetőséget kapott arra, hogy elinduljon a Forma-1-ben, ám az akkoriban berobbanó gazdasági válság elsodorta a kezdeményezést, és Campos még a bajnokság rajtja előtt kénytelen volt eladni csapatát José Ramón Carabantének, akik Hispánia Racing néven vitte tovább az alakulatot. Az istálló azóta kisebb F3-as bajnokságokban illetve a Superstarsban versenyzett.
A pilótákról ugyan nem esett szó, de érdemes megemlíteni, hogy kiváló kapcsolatot ápol a csapattal az a Sergio Hernandez, aki 2008-ban és 2010-ben is privát bajnok lett a Proteam-mel, 2009-ben pedig a BMW gyári csapatánál versenyzett.
Fotó: WTCC Media, AutoWeek
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05