JordiOriola

Fotó: Eurosport

Pepe Oriola öccse, a mindössze 17 éves Jordi Oriola tegnap hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy idén az újrainduló SEAT León Európa-kupán indul a Target Competition csapat színeiben. Az ETCC SMT géposztályában tavaly két futamot megnyerős spanyol azonban ennél komolyabb terveket is szövöget.
"Remélem, sikerült összeszednem a szükséges támogatást ahhoz, hogy az ázsiai WTCC versenyeken is ott lehessek. Régi álmom válna valóra, ha világbajnoki szinten próbára tehetném magam" - mondta a fiatalabbik Oriola.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A kupás SEAT kategória (ETCC) tavalyi második helyezettje a Campos Racing egyik TC2-es Leónjával vágna neki a suzukai, a sanghaji és a makaói hétvégének. Ha mindez összejön, bátyja után ő lehet minden idők második legfiatalabb WTCC-s indulója, hiszen addigra már betölti 18. életévét.
A sajtóanyagból az is kiderül, hogy az osztrák Jürgen Schmarl mellett az a Stefano Comini lesz Oriola csapattársa a Target csapatnál, aki három éve nagy fölénnyel lett bajnok a Mégane kupában, és jelenleg az Eurocup egyik nagy esélyesének számít. Reméljük, hamarosan ez a mondat már úgy hangzik: Wéber Gabi egyik legkomolyabb kihívójának számít.

JordiOriola_seat

Fotó: Eurosport

Fotó: Oriola Press
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05