Pepe Oriola és családja eddig is szimpatikus lehetett a legtöbb WTCC rajongó számára, mi magyarok is csak azért akarjuk néha a spanyol tini "vesztét", mert pont Ő Michelisz Norbi ellenfele a Yokohama kupában. Ám ha azt nézzük, hogy milyen lelkesedéssel élnek-halnak az autósporttért, akkor csak szeretni lehet őket. Most itt van még egy történet, amely kicsit közelebb hozhat bennünket  a nagy riválishoz.
A WTCC hivatalos honlapja számolt be arról, hogy Oriola a sanghaji és a makaói verseny között Ázsiában maradt, sőt, meglátogatta "fogadott testvérét" Nepában. A spanyol család ugyanis támogatója a Vistare Alapítványnak, amely Kathmandu városában működik, és nehéz körülmények közül érkező lányok taníttatását támogatja. Az alapítvány iskolájában jelenleg 48 fiatal hölgy tanul, Pepe és családja pedig 12 lány előrejutását segíti adományokkal. Közülük egyel, Kala Rai-al találkozott nemrég a privát bajnokság második helyezettje.
Oriola először járt Nepálban, ahol a kislány mellett elöljárókkal és az iskola tanáraival is találkozott.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
2 ÓRA
"Elismerésre méltó az a munka, amit a Vistare Foundation végez, mivel lehetőséget adnak ezeknek a lányoknak, hogy tanuljanak, és ezáltal szebb jövőt alakíthassanak maguknak" - mondta spanyol tini, aki az iskola mellett a környék igen elmaradott és szegény területeit, valamint a Puntshok kolostort is meglátogatta.
A nagy szegénység láttán Oriola is arra az örök érvényű igazságra döbbent rá, amit mindenkinek érdemes az emlékezetébe vésni.
"Ez az utazás segített abban, hogy sokkal jobban értékeljem mindazt, amim van. Az itt élő emberek számára különösen fontos a kedvesség és a nagylelkűség, és a köztük töltött idő nagyon intenzív élmény volt számomra" - mesélte.
Abban viszont fölösleges lenne reménykedni, hogy ez utóbbi két erény Oriolára is jellemző lesz a makaói versenyeken.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18