Pepe Oriola belerondított az ünnepünkbe, de tönkretenni szerencsére nem tudta. A spanyol tinilegény nem bírta a feszültséget, és a második futam hajrájában egy biztonsági autós újraindítás után a Lisszabon kanyarban beletolta az előtte haladó Michelisz Norbit - és saját magát is - a gumifalba. Abban a pillanatban láthatóan elmentek otthonról Oriolánál, teljesen egyértelmű volt, hogy úgy nem fog tudni megállni.
A SUNRED fiatal tehetsége is kiesett, így az időbüntetésnek nem sok értelme lett volna, ám az eset nem maradhatott megtorlás nélkül, a felügyelők 1000 eurótól szabadították meg Oriolát. Az testvérek között is közel 300 ezer forint. Mennyi mindent lehetett volna ebből vásárolni, kedves Pepe... Persze szegény Norbit ez nem vigasztalta, ő szerette volna dobogón ünnepelni a privát bajnoki címet.
"Nagyon sajnálom a második versenyt, mert szerintem meg volt a tempóm, hogy dobogóra állhassak. Eléggé elszomorít a dolog, mert jó eredménnyel zárhattam volna a szezont. A második helyen haladtam, Oriola volt a harmadik, Huff pedig a negyedik, ami neki elég lett volna a bajnokság megnyeréséhez. Örülök a privát elsőségnek, de annak nem, hogy nulláztam" - mondta Norbi a TouringCarTimesnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Neil Hudson egy érdekes hagyományra is felhívta Norbi figyelmét, ami reményeink szerint ezúttal megszakad. Az elmúlt két év privát bajnoka, Sergio Hernandez és Kristian Poulsen a következő szezonban már nem állt rajthoz a WTCC-ben.
"A terv egyértelműen az, hogy jövőre is visszatérjek, de a végleges döntés csak január-február környékén születhet meg. Most úgy tűnik, nagyon jók az esélyek a folytatásra, bár a jelenlegi magyar gazdasági helyzetben sosem lehet 100%-ra mondani. De a terv az, hogy folytatjuk, valószínűleg BMW-vel" - zárta Norbi.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21