Oriola_2013_hatulrol

Fotó: Eurosport

A WTCC hivatalos honlapja tényként közli, hogy a Yokohama kupa tavalyi ezüstérmese, Pepe Oriola idén is egy SEAT Leónnal versenyez majd a világbajnokságon, amelyet a Tuenti Racing Team készít fel számára (ez valószínűleg a SUNRED, álnéven :D).  A korábban közzétett látványtervek után ezen már nem lepődünk meg, bár jó tudni, hogy most már ez is hivatalos, és be lehet írni a nevezési listába.
A 18 éves barcelonai versenyző idén harmadik évét kezdi a WTCC-ben, és komoly céljai vannak, miután tavaly a privát mezőny egyik legjobbjává lépett elő, ráadásul Portugáliában második lett, és ezzel ő minden idők legfiatalabb dobogósa, ami az FIA világbajnokságokat illeti. Oriola tavaly nyolcadik lett az összetettben, és Michelisz Norbi mögött második a Yokohama kupában.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
"Kemény tél van mögöttünk, nagyon komoly erőfeszítésekbe került, hogy találjunk olyan szponzorokat, akik hajlandók támogatni a versenyzésemet. Nem lesz könnyű a 2013-as év sem, de bízom benne, hogy a tavaly gyűjtött tapasztalatok segítenek majd a fejlődésben. Még mindig én vagyok a legfiatalabb a mezőnyben, ám így is sikerült kivívnom az ellenfelek tiszteletét, akiknek idén is számolniuk kell velem a pályán. A célom, hogy az első hatba kerüljek a bajnokságban" - idézi Oriolát az 'fiawtcc.com'.
Oriola bejelentésével hatra nőtt a biztosra vehető SEAT-ok száma a WTCC-ben. Ráadásul a Tuenti / SUNRED valószínűleg hamarosan egy második pilótát is nyilvánosságra hoz, aki minden bizonnyal Fernando Monje lesz.
Fotó: Pepe Oriola
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32