Oriola_mak_arc

Fotó: Eurosport

Nem sokkal a makaói hétvége előtt hallottam először ilyen jellegű pletykákat, ám az idényzáró miatti hírdömpingben végül nem írtam róla. Pedig úgy tűnik, az info igaz, Pepe Oriola és főleg drogbáró külsejű apukája megunta, hogy saját zsebből kell finanszírozni a WTCC-s szereplést.
Már eddig is nagyon komoly pénzeket szurkoltak le Alain Menu korábbi autójáért az RML-nek, az 2014-es fejlesztésű Chevrolet pedig még annál is jelentősen drágább lesz, így az Oriola-klán döntött: ez már több, mint amit be szeretnének vállalni. A WTCC Blog úgy tudja, a család anyagi helyzet megengedne egy 2014-es Chevy programot, de sokallják a megemelkedett költségeket.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
Mivel a Honda és a Lada gyári csapatában már elkeltek a helyek, Oriola egyetlen esélye a Citroen, amely az év végén jelenti csak be a harmadik pilóta kilétét. A spanyol tini és családja már meg is tette az első lépést.
"A Katalán Ralin bemutatkoztam Yves Matton-nak (a Citroen Racing csapatfőnöke), elmondtam neki, hogy fiatal vagyok, három év WTCC-s tapasztalattal rendelkezem, viszont semmim sincs 2014-re, mivel túl magasak a költségek. A hétvége után feltett egy listára, és megfontolják, hogy lehetőséget adjanak egy teszten" - mondta Oriola a TouringCarTimesnak.
"Szeretnék a WTCC-ben maradni, a  Chevrolet azonban nem opció számomra, mert nem akarunk annyit fizetni. Az egyetlen esélyem tehát egy gyári ülés. Ha nem jön össze, akkor kihagyom a következő szezont, és azután visszatérek. Fiatal vagyok, ennyi belefér."
A harmadik Citroenre eddig a korábbi F1-es tesztpilóta José María Lopez tűnt a legesélyesebb jelentkezőnek, az argentin már kétszer is tesztelt a C-Elysée-vel. A TCT úgy tudja, Lopeznek jövőre szerződése van az argentin TC2000 túraautó bajnokságban szereplő Equipo Petronas Fiat csapattal, amiből azonban kiszállhat, ha összejön a WTCC-s program.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28