Ma hivatalosan is bejelentették, amiről a WTCC Blog már tegnap beszámolt: Pepe Oriola veszi át a sérült Dusan Borkovic helyét a Campos Racing TC1-es Chevrolet-jében. Időközben az is kiderült, hogy a fiatal spanyol által szabadon hagyott TC2T-s SEAT Leónt pedig a Suzukában már megismert Henry Kwong vezetheti Makaón.
Borkovic keze még a pekingi WTCC hétvégén sérült meg, és az utóbbi időszakban tovább romlott az állapota, a szerb pedig végül úgy döntött, nem vállalja a kockázatot. Oriola jókor volt jó helyen, a spanyol pilóta ugyanis az eredeti tervek szerint is rajthoz állt volna Makaón, viszont nem egy TC1-es hanem egy TC2T-s technikával.
A spanyol tizenéves így most lehetőséget kap arra, hogy az élbolyban autózva búcsúzzon a WTCC-től (a jövőt már a TC3-ban képzeli el), és jóvátegye a tavalyi ámokfutást, amikor Tom Chiltont és James Thompsont is a korlátra kente. Arról nem is beszélve, hogy 2012-ben Michelisz Norbival bánt el a Lisszabon kanyarban.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
"Nagyon motiváltnak érzem magam. Természetesen nem vagyok olyan állapotban, mint a többiek, akik végigversenyezték az egész szezont, de így is szeretnék jó eredményeket elérni. Nagy köszönet a Campos Racingnek ezért a lehetőségért, remélem, élni tudok vele" - fogalmazott Oriola.
Spanyol pilóta számára nem lesz ismeretlen a Chevrolet, tavaly a szezon második felében már egy TC2T-s Cruze-zal versenyzett, és Makaón második lett a második futamon (miután pofátlan módon nem büntették meg Thommo kilökéséért).
Ma az is eldőlt, ki vezetheti az Oriola távozásával megüresedett TC2T-s SEAT-ot, a beugró  Henry Kwong lesz, akivel Suzukában már megismerkedhettünk. A hongkongi az első versenyen 17. lett, a másodikat viszont nem sikerült befejeznie.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00