Érdekes dolgokról beszélt Jevgenyij Malinovkszij a WTCC hivatalos honlapján közzé tett videóinterjúban, a Lukoil Racing csapatvezetője egy eddig nem ismert ladás opcióra tett utalást. Az orosz olajóriás 2011-ben kezdte meg komolyabb szerepvállalását a Túraautó Világbajnokságon, idén pedig önálló csapatot hoztak létre két SEAT Leónnal, melyeket Gabriele Tarquini és Alekszej Dudukalo vezetett.
A SEAT-os korszaknak azonban úgy tűnik, vége; ahogy arról korábban már beszámoltunk, a két Leónt a Münnich Racing vásárolja meg, az orosz istálló pedig új lehetőségek után néz. Arról is írtunk már, hogy externalvalamilyen kapcsolat mindenképpen lesz http://wtccblog.hu/?p=3376Nonea Lukoil és a jövőre visszatérő Lada között, és ezt Malinovszkij szavai is megerősítik.
"A következő évben egy orosz márkával, a Ladával fogunk együtt dolgozni, természetesen támogatni fogjuk őket a Túraautó Világbajnokságon is. Valószínűleg Alekszej Dudukalo ül majd az egyik autóba. Emellett más lehetőségeket is megfontolunk" - mondta a csapatvezető.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
Ám ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a Lada Sport és a Lukoil Racing egyesül, elképzelhető egy olyan verzió is, melyben két ladás csapat szerepel. Az Eurosport riportere, Ben Constanduros fel is vetette, hogy a Ladának már van egy húzóembere James Thompson személyében, de Tarquini távozása után lesz-e zászlóshajója a Lukoilnak is? Malinovszkij röviden csak annyit válaszolt: "remélem."
Az ügyben megkerestük a Lada Sport Europe vezetőjét, Ivanov Ivánt is, aki segített tiszta vizet önteni a pohárba.
"Az év ebben a szakaszában mindenki keresi a lehetőségeket, és pontosan ez a helyzet a Lukoil Racingnél. A csapat komoly átalakuláson megy át, eladják a SEAT-okat, de emellett árulják a formaautóikat, és pár olyan kocsit is, amivel az orosz bajnokságban mentek. Több verziós is felmerült, és most még tényleg senki nem tudja megmondani, hogy melyik lesz a befutó. Ami biztos, hogy a Lada két autóval jön, az egyiket Thompson a másikat pedig egy orosz pilóta vezeti majd. Jelen állás szerint Dudukalo, de ha adódik egy másik lehetőség, akkor az sem kizárt, hogy valaki más."
Elképzelhető tehát, hogy két Lada alakulatot látunk jövőre, egyet a Lada Sport, egyet pedig a Lukoil Racing színeiben?
"Elképzelhető, hogy felmerül egy ilyen verziói is, de most még minden bizonytalan. Marketing szempontból a Lukoil számára az jelenthetné az igazán nagy durranást, ha a Ladával állnának össze, ám hogy ez pontosan milyen formában történik majd, azt valószínűleg csak a jövő év elején tudjuk meg" - mondta Ivanov Iván.
Bár nem lesz könnyű, de megpróbáljuk összegyűjteni, hogy az elmúlt hetek során milyen lehetőségek merültek fel.
- A Lukoil a Lada Sport szponzoraként szerepel jövőre a WTCC-ben.
- A Lukoil egy chevrolet-s csapat (az RML vagy a Bamboo) mellé száll be támogatóként.
- Megmarad az önálló Lukoil Racing Team, amely Ladával vagy esetleg Chevrolet-vel versenyez tovább.
- Ezek közül egyszerre több is megvalósul.
A Lukoil fontos partner a WTCC számára, ezt bizonyítja, hogy nemrégiben externalMarcello Lotti a csapat főhadiszállásán járthttp://wtccblog.hu/?p=3770None, ahol a jövő évi lehetőségekről tárgyaltak.
Malinovszkij az interjúban még méltatta Gabriele Tarquini idei teljesítményét, és köszönetet mondott a bajnokság szervezőinek is profi munkájukért.
"Gabriele a maximumot hozta ki az idei évből, a Chevrolet-k viszont verhetetlenek voltak. Megnyertük a csapat bajnoki címet, Gabriele pedig negyedik lett az összetettben, ez a legtöbb, ami elérhető volt."
"Komoly promóciós lehetőségeink voltak az orosz Eurosporton és már kelet-európai országokban. Elégedettek vagyunk a rendezéssel, és szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek köszönetet mondjak, aki részt vett a bajnokság szervezésében" - zárta Malinovszkij.
A rövid helyzetjelentés tehát így hangzik: minden képlékeny, de ez legalább biztos. :)
externalFONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.http://wtccblog.hu/?p=3138None
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22