Laffite_panis

Fotó: Eurosport

A Citroen és Sebastien Loeb érkezésével megugrott az érdeklődés a WTCC iránt Franciaországban, és erre a sorozatot közvetítő Eurosport France is reagált, 2014-re jelentősen megerősítették a kommentátor csapatot.
A vezető kommentátor Jacques Leunis munkáját a korábbi F1-es és Le Mans pilóta Olivier Panis segíti majd szakértőként. A 47 éves lyoni születésű Panis 1994 és 2005 között 157 Forma-1-es futamon vett részt, 1996-ban pedig a Ligier színeiben győzött a Monacói Nagydíjon, ahol mindössze heten értek célba.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
Később az endurance szakágban is próbára tette magát, az ORECA csapat (ugyanaz az ORECA, amely most a Lada partnere) színeiben négyszer állt rajthoz a Le Mans 24 óráson, és 2009-ben valamint 2011-ben is ötödik lett.
A WTCC minden eddiginél jelentősebb szerepet kap majd a francia Eurosport 2003 óta futó Dimanche Méca névre hallható műsorában, amely 2010-ig a Forma-1-el foglalkozott, azóta viszont általános motorsport magazin lett belőle (mivel a csatorna elveszítette az F1-es jogokat). Utóbbi műsorban a korábbi legendás F1-es pilóta Jacques Laffite is szerepet vállal.
De ha már itt tartunk, idén Ben Constanduros, a WTCC állandó pit-riportere is kollégát kap, méghozzá nem is akármilyet, a korábbi szépségkirálynő Alexandra Legouix segíti majd munkáját a futamok során. Vele, azt hiszem, valamennyi férfi néző jól járt, elég nagy volt az űr Louise Beckett távozása óta, még akkor is, ha Ben kiváló munkát végzett.

Legouix_Arc

Fotó: Eurosport

Az új francia különítmény már meg is kezdte a felkészülést a szezonra, meglátogatták a valenciai kollektív tesztet, ahol első kézből szerezhettek információkat a csapatokról és versenyzőkről.
Fotó: WTCC Blog
[ad#2]
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32