O'young_monza_bmw

Fotó: Eurosport

A tél folyamán a ROAL Motorsport-hoz igazoló Darryl O’Young  a mozai szezonnyitón mutatkozhatott be idei autójával, egy BMW 320TC-vel. Sikerült is a legjobb BMW-s eredményt elérnie az időmérőn, és végül összesen 8 Yokohama pontot tehetett zsebre a két esős futamot követően. Ezzel az eredménnyel jelenleg az ötödik helyen áll a független értékelésben.
“Sok pozitívumot vihetünk magunkkal a hétvégéről, ilyen például az időmérős tempónk. Nagyon bizakodó vagyok a következő futamokat illetően. A vasárnapi körülmények mindent megváltoztattak számunkra, mivel egész nap esett, és a hátsó kerekes autók köztudottan szenvednek az esőben. Ez azért bosszantó, mert úgy érzem, emiatt nem is tudtuk igazán kihasználni a (második futamos) pole pozíciónkat” – mondta O’Young, aki kedden ünnepelte 33. születésnapját.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az első versenyen a tizedik helyről indulva hamar veszített pár pozíciót, “köszönhetően” a Basseng-Tarquini-D’Aste hármasnak, akik két kör alatt maguk mögött hagyták a hongkongit. A tavaly Makaóban két Yokohama győzelmet begyűjtő pilóta azért igyekezett visszaszerezni néhány helyezést, de a kilencedik körben kirándult egyet a sóderágyban, és emiatt végül csak a tizenharmadik helyen zárt, ami a független értékelésben a hatodik pozíciót jelentette számára.
“Az első versenyen az eső miatt végig gondom volt a tapadással, ami miatt folyamatosan mentek el mellettem az első kerekes autók. Később a svájci Fredy Barth-tal volt egy kisebb koccanásom, és a sóderágyban kötöttem ki, további pozíciókat veszítve.A végére azért sikerült visszarázódnom a versenybe, de összességében elég kiábrándító menet volt.”

OYoung_monza_r1

Fotó: Eurosport

O’Young a fordított rajtsorrendnek köszönhetően az élről kezdhette a második futamot. Annak ellenére, hogy már az első kör végére át kellett adnia pár helyezést ellenfeleinek, igyekezett arra összpontosítani, hogy minél több ponttal térjen haza, és végül a negyedik helyet csípte meg a Yokohama értékelésben, ami az összesítettben a tizenkettedik pozíciót jelentette.
“A második futamon a pole-ból indultam, de tudtam, nem lesz sok esélyem megtartani a vezetést ekkora esőben. Úgy döntöttem, hogy az első kerekes autókkal nem is nagyon harcolok, inkább megpróbálok minél több pontot szerezni. Mindössze két kanyarig voltam az élen, utána az első kerekes autók gyakorlatilag állva hagytak” – magyarázta O’Young.
A monzai hatodik, illetve negyedik hellyel O'Young összesen 8 pontot szerzett a Yokohama kupában, ami az időmérőn mutatott teljesítményének fényében nem rossz bemutatkozás új csapatánál, különösen a megváltozott időjárási körülmények ismeretében.
Fotó: Sági Elemér, WTCC Media
Fordítás: Lacah
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21