A SEAT-ról Chevrolet-re váltó Darryl O'Young Suzukában közel jár ahhoz, hogy ismét bekerüljön a pontszerzők közé, ám sehogy sem tudta megelőzni Tiago Monteirot a Hondában. Az időmérőn bejutott a Q2-be, ahol viszont egy kicsúszás mindent elrontott, és míg a csapattárs Alex MacDowall negyedik lett, a hongkongi csak a 12. helyet tudta megszerezni. Az első futamon Monteiroval harcolt, ám később Franz Engstler beférkőzött elé, így számára hiába jött Alekszej Dudukalo büntetése, így is csak 11. lett.
"A futam közepéig meccsben voltam a Hondával a 11. helyét, de nem tudtam elmenni mellette. Ez egy olyan pálya, amin kifejezetten nehéz előzni" - értékelt röviden a hongkongi.
A második futamon csúnyán elrontotta a rajtot, négyen is megelőzték, ami Suzukában különösen nagy veszteség, hiszen a verseny közben már borzasztóan nehéz visszakapaszkodni. O'Youngnak részben sikerült, hiszen a 13. helyen intették le, igaz, ehhez hozzájárult Michelisz Norbi kiesése is, hiszen a magyar pilóta volt egyik, aki lerajtolta.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
37 PERC
"Az állórajt elég gyengén sikerült, négy autó is megelőzött. Keményen harcoltam, hogy visszaszerezzem a pozícióm, de beragadtam Tom Boardman mögé, és sehogy sem tudtam megelőzni. Az egész versenyen a lökhárítóján lógtam, mégis változatlan sorrendben futottunk be."
"Összességében egy jó kis visszatérő hétvége volt ez a Bamboo Engineeringgel és a Chevrolet Cruze-zal. Beletelt egy kis időbe, mire visszaszoktam az autóhoz, de elég hamar megtaláltam a tempót. A japán versenyt arra szántam, hogy újra összerázódjam az autóval a két hazai futamom, Sanghaj és Makaó előtt. Már nagyon várom ez a két versenyt, és komoly előrelépésre számítok"- zárta O'Young.
Ami a Yokohama értékelést illeti, az első futamon ötödik, a másodikon pedig nyolcadik lett a privát autók között, azaz összesen öt pontot szerzett Suzukában. Ezzel kilenc pontra megközelítette a dupla nullázó Alberto Cerquit a bajnokság hetedik helyén.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: Darryl O'Young
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32