WTCC Shanghai, China 01-03 November 2013

Fotó: Eurosport

Charles Ng után egy másik hongkongi pilóta, Darryl O'Young is elárulta a WTCC Blognak, 2014-ben biztosan nem indul a Túraautó Világbajnokságon, miután az új szabályok bevezetése miatt nem jutott neki megfelelő minőségű, versenyképes autó.
A Kanadában született 33 éves pilóta négy szezont töltött a WTCC-ben, és ugyanennyi különböző típusú versenyautót próbált ki. 2010-ben a Bamboo Engineeringnél mutatkozott be egy Chevrolet Lacettivel, 2011-ben pedig ugyanennél a csapatnál ment, de már a Cruze-zal. A következő évet a Special Tuning Racingnél kezdte egy SEAT Leónnal, ám a bajnokság végén visszatért a Bamboohoz, tavaly pedig a ROAL Motorsportnál versenyzett egy BMW-vel.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Bár O'Young nemzetközi szinten is jó pilótának számít, a WTCC-ben valami miatt nem jött össze az áttörés, 90 futamon egyetlen egyszer sem sikerül felállnia a dobogóra, legjobb eredményét - egy negyedik helyet - 2011-ben a második zolderi futamon szerezte.
A hongkongi igazi zsoldoskatonának számít, a szó nemes értelmében. Rengeteg helyre hívják vendégpilótának, főleg hosszútávú és GT versenyekre, amiben természetesen a mögötte álló erős szponzori háttér is segít, ám az eredmények is mellette szólnak:
Nyert már futamot Bathurstben, állt dobogón Dubaiban és többször is teljesítette a Daytona 24 órást. 2008-ban az ázsiai Porsche Carrera Kupa bajnoka lett. Úgy tűnik, idén a GT versenyek nagyobb szerepet kapnak majd nála, mint eddig.
"A 2014-es terveket még nem véglegesítettem, de azt már most megerősíthetem, hogy biztosan nem térek vissza a WTCC-be idén. Ehelyett egy új és izgalmas projekten dolgozom, amit február elején szeretnék bejelenteni" - mondta O'Young a WTCC Blognak.
A hongkongi pilóta számára szokatlanul csöndes volt eddig az idei tél, csak a Dubai 24 óráson állt rajthoz a Craft Racing színeiben, ám a GT3-as Aston Martin Vantage nem jutott el a kockás zászlóig. Ami a WTCC-s búcsút illeti, egy újabb tőkeerős és megbízható figura távozik, aki ráadásul - Ng-höz hasonlóan - a jó arcok közé tartozott.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00