Oyoung_lm24_09

Fotó: Eurosport

Darryl O'Young az igazi zsoldoskatona, a szó nemes értelmében. A hongkongi pilóta egy évben közel harminc hétvégét tölt a versenypályákon, amivel a világ legfoglalkoztatottabb sofőrjei közé tartozik. Szerencsés helyzetben van, hiszen ázsiai pilótaként a legtöbb gyártó szívesen látja, és tehetős szponzorok állnak mögötte. Ráadásul komoly tapasztalattal rendelkezik a túraautózás és a GT versenyzés világában.
A Kanadában született O'Young idén egy nagyon értékes "trófeát" is kitehet a falra, négy év után ugyanis ismét rajthoz állhat a Le Mans 24 óráson, méghozzá egy komoly csapat, a Ferrari gyári támogatását is élvező AF Corse színeiben. A hongkongi a GTE Am kategóriában vezet majd egy Ferrari 458 Italiát.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
Az Am kategória lényege, hogy csak egy profi (platina vagy arany licenszes) versenyző lehet a trióban. Az AF Corse autójában a ROAL Motorsport pilótája számít a húzóembernek, váltótársa pedig Piergiuseppe Perrazzini, illetve az újonc Lorenzo Case lesz.

Oyoung_lm24_13_ferrari

Fotó: Eurosport

O'Young először 2009-ben indult a legendás egész napos versenyen, a Perspective Racing Porschéjában.
"A 2009-es verseny óta vártam a pillanatot, hogy ismét indulhassak Le Mansban. Hála az AF Corsenek és a szponzoraimnak, az álom idén valóra válik" - mondta O'Young.
"Egyértelműen a kategóriagyőzelem lesz a cél, minden más eredmény csalódást jelentene. Ugyan ez lesz az első versenyem a Ferrari 458 GT2-vel, de bízom benne, hogy gyorsan alkalmazkodni tudok az autóhoz. A Ferrari már többször is bizonyította, hogy győzelemre esélyes technika."
A gyors alkalmazkodást segítheti, hogy O'Young komoly GT-s tapasztalattal rendelkezik. 2009-ben a Prospeed Porschével teljes szezont ment az FIA GT bajnokságban, kétszer nyert Bathurst 12 órást (2011 és 2012), valamint rajthoz állhatott Daytonában és Spaban is a legendás 24 órás versenyeken.
Fotó: O'Young Racing
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22