Oyoung_lemans_dobogo

Fotó: Eurosport

Darryl O’Young kategóriája második helyét szerezte meg a világ legismertebb megbízhatósági versenyén, az idén 90 éves Le Mans-i 24 órás futamon. Az 55-ös rajtszámú Ferrari 458 Italiát, melynek legénységét O’Young mellett az olasz Lorenzo Case és honfitársa, Piergiuseppe Perazzini alkotta, 305 kör megtétele után intette le a kockás zászló.
 „Elképesztő héten vagyunk túl! Ez a világ legismertebb megbízhatósági versenye, idén 250.000 néző gondoskodott a csodálatos hangulatról. Mivel 24 óra igen hosszú idő, az volt a célunk, hogy problémáktól mentes versenyt fussunk. Az istálló tökéletesen felkészítette a Ferrarit, így az végig hibátlanul működött. Csapattársaim, Perazzini és Case is nagyszerűen versenyeztek, megtiszteltetés volt velük dolgozni” - mondta O’Young.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A hongkongi pilóta a tizedik rajtkockából indult, de a következő két óra folyamán sokat javított pozícióján, a második helyen állt, amikor átadta a volánt csapattársainak. Ők is szépen teljesítettek, az ötödik órában átvették a vezetést.
O’Young beszámolója szerint a csapat sorsa a hetedik óra körül alakult balszerencsésen.
Sajnos a biztonsági autós periódus nem kedvezett nekünk, keresztülhúzta a stratégiánkat, emiatt 3 percet vesztettünk. Ennek ledolgozása a következő 17 óra alatt túl nagy falatnak bizonyult, hátrányunk az egész verseny alatt megmaradt. Folyamatosan támadtunk, körről körre a maximumot nyújtottuk, de nem tudtuk az éllovasokat megközelíteni.”
„Az időjárási körülmények trükkössé tették a futamot, mivel az eső hol eleredt, hol elállt a 24 óra alatt. Folyamatosan figyelni kellett arra, hogy nehogy hibázzuk, én személy szerint úgy érzem, életem egyik legemlékezetesebb versenyét futottam ezen a napon. Büszke vagyok rá, hogy Hong Kong-ot képviselhettem a Le Mans-i dobogón és remélem, ez az eredmény a későbbi pályafutásomra is hatással lesz. Köszönet illeti mindazokat, akik Kínából és Hong Kongból szurkoltak, nekik ajánlom ezt az eredményt!” 

Oyoung_lemans_kupa

Fotó: Eurosport

Az idei Le Mans Allan Simonsen tragédiája miatt is emlékezetes marad, a dán pilóta a futam korai szakaszában szenvedett balesetet és röviddel ezután belehalt sérüléseibe. A többi pilótával egyetemben O’Young is együttérzését fejezte ki a leintés után.
"A verseny azért is nehéz volt, mert elveszettük egyik barátomat, Allan Simonsent, akit sajnálatos baleset ért. Sokat gondolok a családjára, barátaira és csapattársaira, imádkozom értük” - zárta O'Young.
Fotó: Darryl O'YoungÍrta: Major Zoltán
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21