OYoung_Mac_bukoban

Fotó: Eurosport

Tom Coronel megtartása mellett a ROAL Motorsportnál ma azt is bejelentették, hogy Darryl O'Young vezeti majd a csapat második BMW-jét a 2013-as szezonban. A világjáró hongkongi ezzel folytatja az eddigi hagyományokat, azaz továbbra sem kezd két egymást követő szezont azonos autóval. WTCC-s pályafutása 2010-ben a Bamboonál indult, ahol egy Chevrolet Lacettit vezetett. 2011-ben maradt Richard Coleman csapatánál, de már a Cruze-zal, majd tavaly az STR-hez igazolt, ahol egy SEAT Leónnal ment. Idén pedig jön a BMW. (A tiszta igazsághoz hozzá tartozik, hogy a 2011-es év első versenyén, Brazíliában még a Lacettivel ment, de efölött most szemet hunyunk. :D)
O'Young két éve nagy reményekkel vágott neki a szezonnak a Cruze-zal, ám elmaradtak a várt eredmények, ahogy tavaly sem sikerült igazán komolyat alkotnia az újonc Special Tuning Racingnél. A szezon végén szponzorai nyomására visszatért a Bamboohoz, akikkel aztán Makaón dupla győzelmet aratott a Yokohama kupában. Itt szeretné folytatni idén is, csak már BMW-vel.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
A váltásnak köszönhetően O'Young végre a WTCC-ben hátsókerekes autót vezethet, ami jól jöhet számára, hiszen rengeteg GT versenyen indul, ahol sok tapasztalatot szerzett ilyen téren. Idén például harmadik lett a Dubai 24 óráson, célba ért egy Porschéval Daytonában, a Bathurst 12 óráson pedig címvédőként az első tízben végzett.

Coronel_Oyoung_BMW

Fotó: Eurosport

A hongkongi Alberto Cerquit váltja a ROAL-nál, aki jól szerepelt első WTCC-s szezonjában. 22 futamból kilencszer szerzett pontot, a Szlovákiaringen pedig negyedik lett. Makaón ugyan Kei Cozzolino ugrott be helyette, ám a csapatnál akkor úgy nyilatkoztak, Cerqui valószínűleg 2013-ban is visszatérhet a WTCC-be. Úgy tűnik, valami azóta változott, és van egy olyan érzésem, hogy bankjegyek is szerepet játszottak ebben.
"Éveken keresztül csak csodáltam Robertot (Ravaglia) és csapatát a WTCC-ben, és nagyon boldog vagyok, hogy most lehetőségem lesz nála versenyezni. A GT futamokon komoly tapasztalatot szereztem a hátsókerekes autókról, úgyhogy szerintem fekszik majd nekem a BMW. Nagyon várom már az első tesztet a csapattal, és keményen fogok dolgozni, hogy jó eredményeket érjek el. Ez lesz a negyedik szezonom a WTCC-ben, és vagyok már annyira tapasztalt, hogy harcba szállhassak a Yokohama kupáért" - tartotta meg székfoglalóját O'Young.
Tom Coronel szintén örömmel fogadta új csapattársát.
"Régóta ismerem Darrylt, ő egy nagyon sokoldalú versenyző, temérdek tapasztalattal, és nem csak a WTCC-ből, hanem GT versenyekről is. Nagy segítségünkre lesz, hogy gyorsabban és hatékonyabban fejlődjünk a tesztek során. Az érkezése mindenképpen erősítés számunkra. Nem lesz köztünk csapatsorrend, hiszen más címért harcolunk majd, Darryl a Yokohama kupát szeretné megnyerni ebben a szezonban" - mondta a holland.
Ha már mindketten beszéltek a tesztekről, a ROAL Motorsport február 21-én és 22-én Vallelungában teszi először pályára a könnyített BMW-ket.
Fotó: ROAL Motorsport, WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23