A három gyári Chevrolet közül kettő nem a megszokott helyen zárta a pénteki tesztet Sanghajban, Rob Huff második helye mellett Yvan Muller hatodik, Alain Menu pedig csak 11. lett. Ennek ellenére a Chevy boxban senki sem ideges, teljes nyugalommal várják a szombati időmérő edzést. Egyrészt, mert így is egy Cruze volt a leggyorsabb (Alex MacDowall a Bambootól), másrészt, mert pontosan tudják mit csinálnak.
"Elégedett  vagyok a teszt alakulásával, és az autó egyensúlyával is, bár nem a megszokott munkarend szerint dolgoztunk. Az edzés vége felé nem tettük fel az új gumikat, mint ahogy egyébként szoktunk, a pálya ugyanis rettenetesen csúszott, és óriási volt a forgalom. Ennek ellenére sikerült összeraknom egy jó kört. A pálya fantasztikus, gyönyörűek a létesítmények, vezetői szempontból pedig érdekes a vonalvezetése, úgyhogy örülök, hogy itt lehetünk" - mondta Huff a teszt után.
"Jól kezdődött a hétvége, az egész edzés során versenyszimulációt futottam, ugyanis szerettem volna meggyőződni, hogy minden rendben lesz versenykörülmények között. Elégedett vagyok az eredményekkel, egy kicsit majd még finomítani kell a beállításokon, de az alap rendben van" - mesélte Muller.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Ma nagyon rossz volt a tapadás a pályán, semmi értelme nem lett volna feltenni az új gumikat, vagy igazán jó köridőre törekedni. A beállításokon dolgoztam, és maradt még egy kis alulkormányzottság, amit ki kell majd javítani. Remélem holnap reggelre már jobb és gyorsabb lesz a pálya. Én egyébként egyáltalán nem találom érdekesnek, kivéve az egyes kanyart. A többi lassabb, mint gondoltam" - tette hozzá Menu.
A sanghaji hétvége magyar idő szerint szombat éjjel 1:40-kor folytatódik az első szabadedzéssel. Az időmérő 8:30-kor kezdődik, és az Eurosport élőben közvetíti.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: Chevrolet
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30