Nykjaer_monza

Fotó: Eurosport

Két héttel a hűvös, esős monzai premiert követően, Marrakesh-ben teljesen új kihívások várnak a Nika Racing csapatára. A svédeknél nem csak a (péntekit leszámítva) kellemes időjárás adhat okot a bizakodásra, hanem Michel Nykjaer kiváló monzai szereplése is, aki miután az első versenyen féltengely törést szenvedett, a másodikon felállhatott a dobogó második fokára.
Marrakesh ezzel együtt egy teljesen új kihívást is jelent a Nika számára, akik először szerepelnek az afrikai helyszínen. Mindenféle korábbi tapasztalat nélkül érkeztek Marokkóba – Nykjaer-t leszámítva, aki 2010-ben egy tizenegyedik és egy hetedik helyet már szerzett itt a dízel SEAT-tal.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
2 ÓRA
“Alig várom a hétvégi versenyt. Egyszer már voltam itt 2010-ben, és úgy gondolom fekszik majd nekünk ez a pálya. Lényegében két egyenesből áll, az egyik végén egy hajtűvel, a másikon pedig egy elnyújtott kanyarral, de az igazi kihívást a gyors és technikás sikánok jelentik majd. Bár utcai pályáról van szó, ennek ellenére rendkívül gyors, így a legfontosabb, hogy az ember elkerülje a bajt. Nagyon közel van a fal és a szalagkorlát, emiatt könnyű hibázni. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de szeretnék a legjobbak között végezni” – mondta Nykjaer.
Komoly feladat lesz a svéd srácoknak a Cruze beállítása erre a kifejezetten nehéz pályára úgy, hogy a felhőkarcoló méretű rázóköveket is jól kezelje. De Yvan Muller tavaly Marrakesh-ben szerzett kettős győzelme után a Chevy képességeiben legalább nem kell kételkedniük.
“Talán nem túlzás azt állítani, hogy pár embernek leesett az álla a Monzai második helyünk láttán. A szezonnyitót követő reakciók pozitívak voltak, de most már előre kell tekintenünk. A marokkói versenyek komoly kihívás elé állítanak minket. Az első STCC-s győzelmünket 2011-ben Göteborgban egy utcai pályán szereztük, de Marrakesh sokkal gyorsabb, és rengeteg munka vár még ránk, hogy megtaláljuk az ideális beállítást a szabadedzésekre. Michellel biztosak lehetünk benne, hogy sikerül kihozni a maximumot az autóból, és a pályán szerzett korábbi tapasztalatai rendkívül fontosak lesz számunkra a hétvége folyamán” – tette hozzá a csapatfőnök, Nicklas Karlsson.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18