Hurutos tüdőgyulladás miatt nem ülhet repülőre a Bamboo Engineering olasz pilótája, Pasquale Di Sabatino, így Curitibában a Chevrolet-vel kiváló kapcsolatot ápoló Michel Nykjaer helyettesíti majd. A dán tavaly egy SUNRED Leónnal szerepelt, és második lett a Yokohama kupában, ám egy kétes ügy miatt kihátrált mögüle a szponzor, így idén jutott hely neki a WTCC-ben. Helyette a Skandináv Túraautó Bajnokságban szerepel, egy ugyanolyan 1.6 turbós Chevrolet Cruze-zal, mint amivel Brazíliában versenyezni fog. Nykjaer jelenleg három győzelemmel harmadik az STCC-ben.
"Nagyon boldog vagyok, hogy a brit Bamboo Engineeringnél versenyezhetek. Nemrég érkezett a telefon, hogy péntek reggelre Brazíliába kéne utaznom. Jól ismerem a kocsit, és tudom, hogy nagyon gyors. Tavaly a Chevrolet hármas győzelmet aratott Curitibában, és én is nagyon szeretem a pályát, többször is közel jártam hozzájuk a SUNRED-del" - nyilatkozta Nykjaer.
"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy Pasquale nem tarthat velünk ezen a hétvégén. Biztosak vagyunk benne, hogy az amerikai versenyre felépül, és szeretnék köszönetet mondani a szponzorainak a türelmükért. Az egész csapat szeretne jobbulást kívánni neki, és visszavárjuk" - üzent pilótájának Richard Coleman, a Bamboo csapatfőnöke.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megszereznünk Michelt ilyen rövid idő alatt. Kiváló versenyzőnek tartom, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik a Curze terén, úgyhogy tökéletes beugró lesz. Magabiztosak vagyunk a hétvége előtt. Az egyetlen problémát az időbeosztás jelentheti. Nemrég állapodtunk csak meg vele, repülőre ült, valamikor csütörtök este fog megérkezni, és pénteken már autóba kell ülnie. Már nagyon várjuk a közös munkát vele" - méltatta a dánt Coleman.
Nykjaer kétszeres Európa-kupa győztesként 2009-ben mutatkozott be a WTCC-ben. A következő két évben már teljes szezont futott a SUNRED csapat színeiben, legjobb eredménye pedig egy harmadik hely Japánból, 2011-ből. A dán pilóta kifejezetten jó kapcsolatot ápol a Michelisz Norbival és a Zengő Motorsporttal, úgyhogy Szabó Ildikójék biztosan nagyon örülnek majd a visszatérésnek.
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21