Nykjaer_aut_auton

Fotó: Eurosport

Egyelőre nagyszerűen alakul a 2013-as szezon a svéd NIKA Racing és dán pilótájuk, Michel Nykjaer számára. A csapat első teljes szezonját tölti a világbajnokságon, de öt forduló alatt már két futamgyőzelmet is szereztek a Chevrolet-vel.
Ha azt nézzük, hogy a brit Bamboo Engineering több mint három teljes évadot várt az első sikerre, akkor máris nyilvánvalóvá válik mennyire kiváló munkát végez Nicklas Karlsson csapata.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
"Az autó nagyon jó, és a bajnokságot is elég jól ismerem. Előnyt jelent, hogy a pályák jelentős részén már jártam, és szinte mindegyikről rendelkezem némi tapasztalattal. Úgy érzem, ezeknek az együtt hatása a siker titka. Minden összeállt ahhoz, hogy eredményesek legyünk."
"A csapat számára még viszonylag új a bajnokság, de keményen dolgoznak, és sok tehetséges ember alkotja a NIKA Racinget" - mondta Nykjaer a WorldTouringCars-nak.
A bajnokság talán új, Nykjaer és az autó viszont nem, hiszen a NIKA tavaly is a dán pilótával és a Cruze 1.6 turbós változatával versenyzett a skandináv bajnokságban.
Ami a salzburgi futamokat illeti, Nykjaer az elsőn a poleból rajtolva megőrizte a vezetést, ám nem tudott nagyon elhúzni Nashtől és a végén voltak meleg pillanatok.
"A kanyarokban nagyon gyors volt az autóm, de amikor az egyenesbe értünk Nash be tudott húzódni a szélárnyékomba, és közel jött hozzám. Az utolsó körökben aztán már nagyon oda kellett figyelnem a gumikra, így a kanyarokban is lassabb lettem, azért volt annyira szoros a vége" - mesélte a dán.
A második futamon is bőven kaszált a pontokból, megelőzte Tarquinit és Oriolát is, a dobogóra azonban már nem ért fel, ötödik lett.
"A második futamon a sikánban nagyon közel voltunk egymáshoz, és ha jól érzékeltem, Yvan Muller megütötte az autóm bal hátulját. Félig leszakadt a lökhárítóm, ami az egyenesekben lassított kicsit az autón. Nagyobb problémát jelentett viszont, hogy a bal hátsó kerekemet is eltalálta, úgyhogy örülök, hogy végül beértem ötödiknek" - zárta Nykjaer.
Egy győzelemmel és egy ötödik hellyel a dán a hetedikről a negyedik pozícióba jött fel az összetettben, és harcban áll az abszolút dobogóért. A Yokohama kupában pedig mindössze nyolc pont választja el az élen álló James Nashtől.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48