Nykjaer_Usa_arc

Fotó: Eurosport

A 2013-as WTCC szezon egyik legvisszásabb jelenete néhány nappal a suzukai hétvége előtt történt. Az addig valósággal szárnyaló Michel Nykjaer és csapata, a NIKA Racing váratlanul bejelentette, anyagi okokból véget ér együttműködésük, és az utolsó három hétvégén más kapja meg a dán Chevrolet-ját.
Történt mindez azután, hogy az első teljes WTCC-s szezonját futó svéd alakulat már három futamgyőzelmet ünnepelhetett a Nykjaer jóvoltában, aki éppen az összetett második helyért volt harcban.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
"Magasan az eddigi legjobb WTCC-s szezonom volt az idei, hiszen három futamot is sikerült megnyernem. Egy kis privát csapatként álmodni sem mertünk arról, hogy a bajnokság élmezőnyében harcolhatunk. Jó érzés volt a nagy istállókkal meccselni, és nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel" - értékelte a 2013-as szezont Nykjaer a WTCC Blog megkeresésére.
Ezzel azt gondolom mindenki így volt, aki látta a dánt az idei évadban. Ám a közmegelégedés ellenére Nykjaer mégis laptára került, méghozzá a piszkos anyagiak miatt.
"A szezon elején mindössze az első öt futamra volt szerződésem a NIKA-val, ám annyira eredményesek voltunk, hogy a csapat szerette volna, ha maradok. Ekkor abban állapodtunk meg, hogy versenyenként egy bizonyos összeget fizetek nekik, amihez én végig tartottam is magam."
"Ám egy nappal azelőtt, hogy elrepültem volna a suzukai versenyre, hívott a csapat, és közölték, találtak valakit, aki több pénzt tud fizetni. Elég furcsán éreztem magam, hiszen abban a tudatban voltam, hogy megállapodtunk, és ott lehetek az utolsó három hétvégén."

Nykjaer_Arg_chevrolet_nika

Fotó: Eurosport

"Biztos vagyok benne, hogy a csapatnak nagyon nagy szüksége volt a pénzre, különben nem hiszem, hogy kirúgtak volna egy ilyen remekül sikerült szezon közben."
Nykjaer helyét Suzukában Hiroki Yoshimoto, Sanghajban Rickard Rydell, Makaón pedig Yukinori Taniguchi vette át, ám egyedül a svéd tudott maradandót alkotni. Pontosabban tudott volna, ha kicsit több szerencséje van.
Hetekkel ezelőtt olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy Nykjaer az ETCC-ben folytatja pályafutását, ám a dán szerint még semmi sem biztos.
"Jelenleg több vasat is tartok a tűzben. Nagyon szeretnék a WTCC-ben maradni, de egyelőre még sok a bizonytalanság."
A hírek szerint a NIKA is versenyben van az RML által gyártott egyik új Chevrolet Cruze-ért, amit ő vezethetne. Nykjaer úgy látja, jövőre is versenyképes lehet az elmúlt évek sikerautója.
"Nagyon várom már, hogy láthassam az új technikákat. A Honda, a Citroen és a Lada személyében a Chevrolet komoly ellenfeleket kap majd jövőre, de Curze motorja rendkívül erős, úgyhogy izgalmas időszak áll előttünk" - zárta Nykjaer.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32